Povesti CUTREMURATOARE vin din zonele INGROPATE in nameti! Nu i-am lasat singur in fata URGIEI!

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 18:47

Povesti cutremuratoare vin din zonele ingropate de aproape o saptamana sub nameti.

Ieri v-am prezentat chinul unui batran care nu mai avea nici ce manca, nici cu ce sa incalzi. Nu ne-a rabdat inima sa-l lasam singur in fata urgiei. Asa ca ne-am intors astazi in satul lui. Pe bietul nea Buzoianu l-am gasit intr-un sat aruncat in campia troienita a Brailei.

Intr-o camaruta intunecata si rece. Intr-o casa aproape daramata sub greutatea zapezii. Fara lemne si fara mancare. Asta se intampla ieri.

Astazi, echipa stirilor Kanal D s-a intors. A strabatut muntii de zapada ca sa vada daca nea Buzoianu este bine. Nu era niciun fel de urme pe zapda, semn ca bietul om nu a putut sa iasa din curte. Nici daca ar fi incercat, n-ar fi putut, la cat de mari sunt nametii.

Echipa noastra i-a dus ceva de mancare. Vecinii s-au mobilizat si ei. I-au adus batranului si lemne, si mancare.
Si in Buzau sunt situatii disperate. Cu lacrimi inghetate pe fata. Asa i-a asteptat o femeie pe salvatori. Zapada i-a astupat totul: casa, curtea, grajdul si depozitul de lemne.

Oamenii isi mai pun sperantele doar in divinitate: "Dumnezeu este sus si el ne ajuta". Aceeasi resemnare e pe chipul tututor celor de aici. Galbinasi, Bentu, Cilibia. Sunt doar trei dintre localitatile aflate vreme de sase zile in calea viscolului.
Azi, cand poate multi nici nu mai sperau, armata si utilajele de deszapezire au reusit sa ajunga pana la ei. O fereastra de vreme buna, desi e ger de crapa pietrele!

Se poate interveni pe drumuri daca nu cumva utilajele iti fac probleme. Oamenii cer disperati ajutor: "de ce nu intra sa ne deszapezeasca? Stau de o saptamana la parinti. Dormim 10 persoane in doua paturi. Ni s-au terminat proviziile, nu avem nimic!".
Acum, insa, gerul e cel mai mare dusman al localnicilor. In Campia Buzaului, temperaturile au coborat pana la -12 grade, si asta ziua, pe cer senin.

Noaptea se anunta si mai rau, asa ca oamenii trebuie sa se grabeasca. In cateva ore, toata intinderea de zapada se va transforma in uriase ziduri de gheata, de netrecut. Daca pentru noi prapadul a trecut, acesti oameni mai au saptamani intregi de trait cu frica-n san.
Cel mai mult se tem de ce urmeaza: "o sa fie greu cu inundatiile, cand o incepe sa se topeasca zapezile astea peste tot!". Cate patru-cinci oameni au muncit laolalta ca sa incarce zapada si s-o duca departe.

Sunt toti vecini, acum, uniti ca fratii de aceeasi nenorocire: urgia care i-a lovit. Oricum, frezele cu mare lucru nu i-au ajutat. Au dat zapada de pe drum, ce-i drept, dar pe toata au aruncat-o apoi in curtile sinistratilor!
##VIDEO100717##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.