Mihai Ghita: "Avem constant o lupta cu autoritatile!"

Autor: B.M. Editor: Bogdan Mihai
Actualizat: 27 mar 2017, 18:48

Pe Mihai Ghita il stiti de la Kanal D, unde realizeaza reportaje cu teme sociale de impact pentru emisiunea "Asta-i Romania".

L-am vazut colindand orasele si satele tarii prezentand realitatea sociala cu umor si autoironie. Mihai spune ca nu isi doreste sa devina personaj monden, preferand sa isi desfasoare meseria departe de atentia presei de acest tip.

Despre cat de greu este sa realizeze reportajele de la "Asta-i Romania", precum si despre campaniile care au deranjat "la nivel inalt", aflam in urmatorul interviu.

Mihai, prezinti o emisiune cu reportaje speciale despre realitatea crunta din Romania.

Majoritatea din locuri din tara care nu devin subiecte de stiri in mod frecvent. Cum aflati acele subiecte? Pe ce criterii alegeti ceea ce este difuzat la "Asta-i Romania!"?

In emisiunea "Asta-i Romania!" prezentam o tara asa cum ea, cu bune si cu rele. Singura diferenta dintre noi si o stire normala dintr-un jurnal este ca noi nu suntem ipocriti. Tratam subiectele exact asa cum le vedem, nu le cosmetizam.
Ideile de reportaje ne vin, in mare parte, de la oameni simpli care traiesc in Romania "nefardata". Ma bucura sa aud din ce in ce mai multi oameni care recunosc abordarea noastra si spun: "Asta e un material<"asta-i">. E un stil pe care ni l-am facut in ani, iar acum subiectele vin catre noi.

Majoritatea subiectelor sunt alese in functie de relevanta. Sunt ele romanesti sau nu? Ii reprezinta pe romani sau nu?

Subiectele reprezinta tipologii de oameni, exemple culese direct din societatea romaneasca pe care le vedem cu totii cand mergem la
mare si ni se da porumb fiert, cand ne scutura vecina patura-n cap, cand batranii ajung sa manance din gunoaie, cand copiii sunt legati in lanturi, toate sunt realitati. O parte dintre noi preferam sa spunem in ipocrizie ca nu exista, inchide ochii… In emisiunea "Asta-i Romania!" incercam sa le aratam asa cum sunt si sa le indreptam.

Cititi interviul complet aici.

Nu ratati, sambata, de la ora 19.45,
emisiunea" Asta-i Romania!" prezentata de Mihai Ghita, la Kanal D.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.