SOCANT. Un naufragiat a supravietuit 14 luni pe mare mancand testoase si pasari

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 01 mar 2024, 07:15

Un barbat din Mexic a pornit alaturi de un prieten intr-o calatorie cu barca catre El Savador,in septembrie 2012, insa cei doi s-au abatut fara sa-si dea seama de la traseu.

Este uimitor ca mai este in viata! Un barbat din Mexic care nu pare avea mai mult de 38 de ani, complet dezorientat, a fost gasit intr-o barca ce plutea in deriva pe langa Insulele Solomon, de langa Australia. Barbatul le-a spus autoritatilor ca a plecat impreuna cu un prieten, pescar, din Mexic catre El Salvador, insa nu au mai ajuns niciodata la destinatie.

Cei doi s-au abatut atat de mult de la traseu, incat au plutut cu barca in deriva in Oceanul Pacific.

A parcurs 8000 de mile din Mexic pana aproape de Australia. Intrebat unde este prietenul sau pescar, Jose a spus ca acesta a murit la patru saptamani dupa ce s-au ratacit cu barca. Naufragiatul a povestit ca a fost nevoit sa bea sange de broasca testoasa si sa manace pasarile care se odinneau pe barca pentru a putea supravietui. Cand ploua, Jose bea apa de ploaie.

Jose este confuz, nu isi aminteste nici numele sau complet si nici de unde provine familia sa.

Dupa primele examinari medicii au spus ca in afara de deshidratare si tensiune mica, naufragiatul este bine. Autoritatile spera sa isi revina aproape complet dupa cateva zile petrecute in spital.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.