Tu stii cum sa-ti faci copilul sa renunte la dulciuri? Iata ce trebuie sa faci

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 18:48

Ei "se jura ca nu fura", dar noi ii prindem cu... bomboane-n gura!

Este vesnicul scandal intre copiii atrasi de tot ce e dulce si parintii dornici sa-si tina micutii departe de acest fel de produse. Noi am facut un experiment si am incercat sa ii facem pe cei mici sa renunte de bunavoie la dulciuri. Greu cu ispitele dulci!

Specialistii ne explica: "Parintii, in sfarsit, vor sa le dea copiilor alimente sanatoase, insa, intra in conflict cu alegerile copiilor". Si sa vezi atunci galceava! Ei, dar pofta e mare, iar regulile sunt facute.ca

sa fie repede uitate! Asa ca, pustii prefera dulciurile in locul fructelor.

"Copiii prefera, in primul rand, bauturile racoritoare carbogazoase, urmate de dulciuri, multe, multe dulciuri". Dar pe cat de greu pare, pe-atat de usor poate deveni! Trebuie sa stii cum sa pui problema! Prima regula: jucati-va cu mancarea si transformati alimentatia in personaje de basm. A doua regula: automotivarea.

Apelati la puterea lor de decizie, iar ei vor dori sa nu va dezamageasca.
Pasul trei: nu-i pierdeti din ochi! Iar legumele si fructele vor deveni brusc un deliciu! Sa nu va asteptati ca piticii sa renunte deodata la bomboane si ciocolata! Repetitia e mama invataturii, chiar si cand vorbim de papilele gustative atat de pacatoase la gusturile dulci.

Si ca sa va intariti in lupta cu mancarurile nesanatoase, apelati la tehnici speciale. Nu de alta, dar, ca la razboi, si in mancare totul este permis.


La metode simple a apelat si Simona, in cazul baietelului sau. Iata ce sfaturi le da ea parintilor: "Exemplul personal si sa nu se lase niciodata! Sa nu te abati de la regula! Sa nu cumpere, sa nu ia, sa evite locurile in care se vand lucruri de genul acesta! Si sa le ofere tratatii dulci sanatoase!".

In cazul de fata, rezultatele experimentului nostru sunt incredibile! Daca la inceput, prichindeii salivau dupa chipsuri, acadele si sucuri acidulate, dupa lungi discutii la masa verde, parerile s-au schimbat radical.

##VIDEO101110##

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii