Tara unde o mana o spala pe alta! Codul penal si cel rutier se bat cap in cap

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 30 aug 2021, 16:05

Pedepse mai mari pentru soferii indisciplinati. De ani de zile cer asta politistii, iar proiectul codului rutier ar urma sa aduca amenzi record pentru abaterile din trafic!

Vine insa noul cod penal, care ofera portite de scapare soferilor care se urca la volan direct din bar! Ce mai, traim in tara lui "cinci incarca, cinci descarca"! Un Cod Rutier, dezbatut zilele acestea in Parlament. Si un Cod Penal, intrat deja in vigoare din 1 februarie.

Pe principiul una calda, alta rece, soferii care vor produce accidente rutiere soldate cu victime au unde sa si caute salvarea.

Prevederile din codul rutier le suspenda permisul pana la 3 ani. In schimb, codul penal le aduce si vesti bune. Conform noului cod penal, alcoolemia luata in calcul de politisti este cea stabilita dupa recoltarea probelor biologice.

Cu alte cuvinte, etilotestul nu mai are nicio valoare. "Solutiile" merg si mai departe. Soferii prinsi cu o concentratie de peste 0,80 miligrame alcool pur in sange risca inchisoarea sau doar o amenda, in cazul unui  judecator  prietenos.
Noul cod penal ofera aceasta portita soferilor care conduc in pragul comei alcoolice.

O banala amenda, in functie de toanele judecatorului. Un sofer care produce un accident soldat cu victime, poate fi incadrat la infractiunea de vatamare corporala doar daca ingrijirile medicale totalizeaza 90 de zile, si nu 10, ca pana acum! Si uite asa, in tara lui face si desface, cine avea sa castige? Politicienii care si-au gasit un nou motiv de cearta, deci de noi apartii publice in prime-time?

"Sunt coduri europene, sunt coduri moderne, mult mai bune decat codurile lui Ceausescu din 68!", afirma
premierul Ponta. Pe cand Basescu afirma despre noul cod ca este "emblema coruptiei!". Codul Rutier este dezbatut zilele acestea de Parlament. Amenzile maxime ajung pana la 9.600 de lei, iar permisul poate fi suspendat 3 ani.

Aceste masuri dure sunt, insa, contracarate de codul penal. Deci, cum ramane?
##VIDEO101151##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.