PROGNOZA METEO: Vine din nou GERUL? Vezi cum va fi vremea miercuri si joi

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 01:29

Miercuri, in zonele joase din sudul, estul si centrul teritoriului valorile termice vor caracteriza o vreme rece, chiar geroasa dimineata si noaptea pe arii restranse in Moldova, Transilvania si dealurile Munteniei si Olteniei, in timp ce in restul tarii regimul termic se va situa in general peste cel mediu caracteristic acestei perioade.

Cerul va fi variabil in mare parte din tara, cu nori josi sau ceata asociata cu depunere de chicura sau fulguieli, local in sudul tarii si pe arii restranse in rest.

Noaptea innorarile se vor accentua in regiunile vestice, unde vor fi precipitatii slabe, predominant ploi. Vantul va avea unele intensificari pe crestele montane inalte si, izolat, in sudul Banatului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -6...-5

grade in zonele cu ceata persistenta din Campia Romana si 8...10 grade in Dealurile de Vest si in Maramures, iar cele minime intre -22 de grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 2...3 grade in Dealurile de Vest.

La Bucuresti vremea va fi rece. Cerul va fi temporar noros si vor fi conditii de ceata, mai ales dimineata si noaptea. Vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de -3 grade si cea minima va fi de -7...-5
grade.

Joi vremea va fi rece in regiunile extracarpatice, in timp ce in restul teritoriului regimul termic va fi mai ridicat decat cel normal pentru prima decada a lunii februarie. Nebulozitatea joasa si ceata asociata trecator cu chiciura sau fulguieli vor persista pe arii restranse in sudul tarii si izolat in rest, iar in celelate regiuni innoarile vor fi temporare si local va ploua slab.

In zonele montane inalte vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare, iar vantul va avea unele intensificari.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -6...-5 grade in sudul Olteniei si 9...11 grade in Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa, in general, intre -9 si 1 grad.

Sursa: Mediafax.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 

Taguri: