A invatat Traian Basescu limba lui Suleyman? Iata cum vorbeste turca presedintele Romaniei

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 18:48

O fi invatat presedintele Traian Basescu limba sultanului Suleyman?

La a treia vizita oficiala in Turcia, le-a uimit pe gazde cu accentul sau impecabil! Traian Basescu i-a aratat presedintelui turc ca a ramas cu ceva cunostinte de limba turca, in urma vizitelor sale la Ankara si Istanbul.

A salutat garda de onoare cu un accent impecabil. In timpul discursului, insa, tusea nu i-a dat pace presedintelui Traian Basescu. Era cat pe ce sa isi piarda vocea in timp ce vorbea.

I-a sarit de indata in ajutor presedintele Abdulah Gul. Gazda a remarcat ca oaspetele nu se simte prea bine si imediat i-a turnat un pahar cu apa ca sa salveze situatia.

Dar ce face Basescu in Turcia, probabil, va intrebati? Va raspunde insusi primul om in stat: "Romania are un interes deosebit ca Turcia sa devina membra a Uniunii Europene. Dorim ca Balcanii, Turcia, state riverane la Marea Neagra in numar cat mai mai mare sa fie membre ale Uniunii Europene.
Sa avem aceleasi valori si interese in regiune".

Presedintele Traian Basescu va ramane in Turcia pana maine. Seful statului are programate mai multe intalniri cu cetateni romani stabiliti aici, dar si cu oameni de afaceri turci.
##VIDEO101521##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei