Ingrediente
3 dovlecei
250 g mozzarella alba
O ceapa rosie
Un catel de usturoi
Sare, piper, dafin, cimbru
500 g ciuperci
O legatura marar
Mod de preparare
Dovleceii se taie pe lung in doua parti egale.
Se scobesc, se presara cu sare si se lasa sa “transpire” putin.Se toaca ceapa, se zdrobeste usturoiul si se calesc impreuna la foc mic, in ulei de masline cu sare, piper, dafin si cimbru.
Cand ceapa s-a inmuiat si devine lucioasa, se adauga ciupercile tocate marunt si se calesc impreuna timp de 10 minute.
Umplutura de ciuperci se amesteca cu marar proaspat tocat si cu aceasta se umplu dovleceii ce au fost stersi cu un servetel pentru a elimina excesul de apa.Se presara deasupra mozzarella rasa, se dau la cuptorul incins la 180 grade, timp de 15-20 minute pana cand mozzarella devine aurie.
Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii