Carnea prajita si gratarul, ADEVARATE PERICOLE pentru sanatatea omului!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 13 oct 2020, 02:10

Desi este de preferat sa gatiti carnea la gratar in loc sa o prajiti, specialistii avertizeaza ca gratarul cu carbuni poate duce la contaminarea carnii cu substante chimice periculoase care duc la aparitia cancerului.

##VIDEO101596##“Grasimile scurse pe carbunii incinsi se transforma in hidrocarburi, care se reintorc in carnea de pe gratar. Sunt toxici si cresc riscul de aparitie a neoplaziilor digestive.”

Foarte nesanatoasa este si carnea prajita in ulei, unt sau untura. “Acest mod de preparare aduce un aport excesiv de trigliceride pentru organism, ceea ce creste riscul afectiunilor cardiovasculare”, precizeaza nutritionistul. Ceea ce obtineti in urma prajitului vor fi alimente greu digerabile, ce suprasolicita ficatul, vezica biliara si pancreasul. 

( sursa doctorulzilei.ro)

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 

Taguri: