STRIGATOR LA CER. Si-a localizat tableta furata, dar politistii nu-l pot retine pe hot

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 13 oct 2020, 01:55

Culmea legilor! Sa iti localizezi tableta furata, dar politia sa nu poata folosi informatia ca sa-l prinda pe faptas! A patit-o un tanar din Craiova!

Barbatul a fost pradat de hoti, acum cateva seri. Cand a ajuns acasa, si-a gasit locuinta ravasita. A facut inventarul si a constatat ca i-a fost furata tableta. Asa ca a activat sistemul de gasire a dispozitivului si imediat ce tableta a fost conectata la Internet a primit un mail cu datele de localizare.

Cum era si normal, omul a dat autoritatilor adresa unde s-ar gasi tableta sa.

Precizia localizarii a fost la nivel de strada si numar de casa! Simplu, nu?! Ei bine, nu este chiar asa. Degeaba stie pagubitul unde ar sta hotul pentru ca politia nu poate folosi informatia. Pagubitului i-a luat mai putin de o ora sa-si gaseasca tableta furata. De atunci, au trecut doua zile si politia inca face cercetari. Anchetatorii dau din umeri si spun ca unde-i lege, nu-i tocmeala si trebuie sa dovedeasca furtul.


Ce spun autoritatile? „ Partea vatamata are un document care indica pe harta o pozitie de unde dispozitivul sau ar emite semnal, dar aceasta pozitie nu este obtinuta prin mijloace tehnice omologate. ” Tanarul nu poate decat sa spere ca politistii vor reusi prin mijloacele lor sa-l localizeze pe hot. Legal, nu se poate emite un mandat de perchezitie in baza datelor oferite de orice dispozitiv electronic decat daca acesta este detinut de autoritati.


##VIDEO101633##

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 

 

Taguri: