JOCURILE OLIMPICE de iarna: Festivitatea de deschidere in IMAGINI

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 12 oct 2020, 23:45

Organizatorii Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci au oferit un spectacol impresionant de aproape trei ore avand ca subiect principal istoria si cultura Rusiei, pe Stadionul Fist, in prezenta unor lideri mondiali si a mii de sportivi.

Sub privirile a zeci de mii de spectatori, intre care si mai multi lideri mondiali, au fost celebrate opt perioade istorice si mandriile culturii ruse, o epopee impartita in trei acte: Rusia medievala, Imperiul, apoi secolul XX. Au fost omagii oraselor Kostroma, varf de lance al rezistentei in fata invaziilor mongole si tatare, Sankt Petersburg si Moscova, lui Petru cel Mare si avangardei artistice de la debutul secoului XX, ce i-a avut in prim-plan pe Kazmir Malevici si Serghei Eisenstein.

Nu au fost uitate nici balurile imperiale si Reconstructia, in spectacolul sustinut de 9.000 de persoane, intre care 3.000 de artisti, si la care au fost folosite 22,5 tone de artificii.

In debutul programului, organizatorii au intampinat probleme la aprinderea celor cinci cercuri- simbolul Jocurilor Olimpice. Dupa ce au coborat deasupra arenei "cinci fulgi de nea", patru dintre acesstia s-au deschis pentru a forma cercurile olimpice.
Al cincilea nu s-a deschis, din cauza unei defectiuni.

Pentru a pregati defilarea sportivilor, in ritmurile unei muzici mixate de DJ Rudenko, pe stadion a fost proiectata imaginea planetei, cu o rampa in centru pentru trecerea concurentilor de la JO, o premiera in istoria olimpismului. Conform traditiei, prima natiune care a defilat a fost Grecia. Sportivii romani au salutat publicul dupa trecerea a mai bine de jumatate din delegatii, ei aflandu-se pe locul 61 in ordinea defilarii.
Romanii, cu biatlonista Eva Tofalvi in frunte, au purtat tinute de culoare neagra. Ultima a fost delegatia Rusiei, cu Alexander Zubkov (bob) ca portdrapel, defilare acompaniata de melodia Nas Ne Dogoniat a formatiei t.A.T.u. A 50-a a fost o delegatie de sportivi indieni, care a defilat sub steagul olimpic. Printre cele mai inedite tinute de la defilare s-au numarat cele ale sportivilor din Insulele Bermude (acestia au purtat pantaloni scurti si jambiere) si ale celor din Insulele Cayman, care au avut in picioare slapi.
in momentul trecerii fiecarei delegatii, pe teren a fost proiectata imaginea tarii respective, asa cum este vazuta din spatiu. La finalul defilarii, sportivii au urcat in sectoarele de tribuna rezervate lor la acest eveniment, pentru a se bucura de restul spectacolului.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 

 

Taguri:

În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.