Ce legatura poate fi intre Sfanta Parascheva si primarul din Zimnicea? Va spunem noi

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 01:44

In biserica Sfantul Filip, Preacuvioasa sta la stanga primarului. Cum cum o fi ajuns edilul orasului in randul sfintilor?!

Cum intri in biserica te intampina… primarul. Este pictat la loc de cinste la dreapta Sfintei Parascheva.  Ochiul enoriasului trebuie ,insa, sa se adapteze...si la costumul edilului, si  la straiele Preacuvioasei. Preotul vede altfel lucrurile: „Nu, nu este printre sfinti, este in locul ctitorilor ”. Ce cauta edilul printre sfinti, pictat pe zidurile bisericii? A ajutat cu bani la ridicarea bisericii. Preotul spune ca asa e peste tot: „haideti sa luam bidinele atunci, sa  mergem in biserici unde sunt pictati ctitori de sute de ani si sa stergem, sa pictam peste ei sfinti!”.

Explicatia preotului este simpla. Edilul orasului a ajutat si ca simplu enorias, dar si ca primar terminarea acestei biserici. Ce te faci, insa, daca ctitorul nu se vede printre sfinti? Anul trecut, cand s-a vazut pictat pe peretii bisericii, primarul le-a spus preotilor sa il stearga.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Dar nu l-au ascultat.Traditia

crestin ortodoxa spune ca cei care au contribuit la ridicarea unui lacas de cult sa fie zugraviti pe unul dintre pereti. Biserica Sfantul Filip din Zimnicea se afla in constructie de mai bine de 20 de ani si abia acum lucrarile ajung la final.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.