HORROR. A ramas DESFIGURATA dupa ce a facut o reactie alergica la un medicament

Editor: Alexandra Dragos Autor: A.D.
Actualizat: 29 aug 2021, 06:35

O tanara in varsta de 17 ani suferea de dureri de inima. Medici i-au prescris un tratament, insa fata a facut o reactie alergica in urma careia era cat pe sa moara.

Leanne Howes, o britanica in varsta de 17 ani, a fost la un pas de moarte dupa ce a dezvoltat o reactie alergica care poate aparea la doar unul dintr-un million de pacienti. Fata spune ca este norocoasa ca a scapat cu viata din acest calvar deoarece medicii i-au dat doar 10% sanse de supravietuire.

Acuza dureri de inima, asa ca doctorul i-a prescris un medicament. Dupa ce a luat tratamentul a scazut brusc la aproape jumatate din greutatea corpului, i-a cazut parul, sprancenele, genele, unghiile, iar pielea de pe toata suprafata corpului i s-a umflat.

A stat internata in spital aproape o luna pana cand starea ei a devenit stabila. In urma acestei reactii, medicii au diagnosticat-o cu sindromul Stevens-Johnson. Este o tulburare rara care se caracterizeaza printr-o reactie severa a pielii si a membranelor mucoase la medicamente sau la infectii. Pacientii au o eruptie dureroasa, rosiatica pe piele care se raspandeste pe tot corpul.

Am crezut ca voi muri.

Aveam basici uriase pe piele, nu ma puteam misca si imi pierdeam des cunostinta
”, a spus tanara pentru Daily Mail. Sindromul Stevens-Johnson apare in special la femei, este o boala foarte rara, afecteaza cel mult 2 pacienti dintr-un million, iar cauzele nu sunt cunoscute.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii