Varsta biologica vs varsta cronologica. Cati ani are organismul tau?

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 12 oct 2020, 09:55

Varsta trecuta in buletin nu reflecta cat de tanar si vioi te simti? Ei bine, e timpul sa afli cati ani are organismul tau!

Varsta cronologica iti spune cati ani ai in buletin in timp ce varsta biologica reflecta cum se simte organismul tau, daca este imbatranit din cauza stresului cotian, a bolilor sau a unui stil de viata nesanatos. Oamenii de stiinta sustin ca aceasta este, de fapt, varsta care conteaza.

Un metabolism care functioneaza perfect chiar si la o varsta inaintata este secretul tineretii. Fata si corpul tau trebuie sa reflecte mai putin varsta din buletin, insa in vremurile moderne, din cauza stresului, a sedentarismului si a unui stil de viata nesanatos, multi oameni par mai in varsta decat sunt in

realitate.

Un organism care functioneaza multa vreme ca la 20 de ani iti asigura sanatate indelungata si un aspect fizic de invidiat. Creierul, rinichii, tesuturile si terminatiile nervoase nu au voie sa imbatraneasca. Cercetarile le-au permis oamenilor de stiinta sa isi dea seama ce varsta biologica are o persoana analizand un proces din organism numit glicatie.

Glicatia este procesul prin care zaharul din organism distruge colagenul.
Alegerile gresite cum ar fi o dieta precara, prea mult zahar, tutun, sedentarism sau boli precum diabetul accelereaza acest proces in organism. Glicatia distruge articulatiile si cauzeaza inflamarea tesuturilor declansand, astfel, procesul de imbatranire prematura.

Prin urmare, daca vreti sa va pastrati tineretea si supletea pentru cat mai mult timp, renuntati la zahar! Insa dr. Nessar Ahmed de la Metropolitan University sustine nu doar zaharul contribuie la accelerarea procesului de glicatie, ci si alimentele preparate la temperaturi inalte.
" Alimentele preparate la temperaturi inalte cum ar fi prajire, fierbere, coacere, punerea pe gratar accelereaza procesul de glicatie", a declarat specialistul.

Exista un aparat special care masoara cat de avansat este acest proces in organism si, in functie, de rezultat, se stabileste varsta pe care o are organismul unei persoane.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.