ADEVARUL despre moartea Larei Saban! Fratricid sau asasinat LA COMANDA?

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 18:53

Va amintiti cazul Lara Saban! Moartea tinerei, care revenise in Romania pentru a cumpara un apartament, a zguduit o tara intreaga.

Sa fi fost frumoasa turcoaica ucisa de propriul frate sau de asasini platiti? Care este adevarul despre furtunoasa ei poveste de dragoste cu un influent politician turc? Sunt intrebari la care am incercat sa gasesc raspunsul printr-o investigatie desfasurata pe parcursul a trei luni. Iata adevarurile cutremuratoare pe care le-am descoperit!

Am inteles ca Hussein are niste garzi de corp, iar familia este foarte bine pazita si sunt inarmati.

"Imi e frica de el. De Hussein... Ca tot mereu ne-a amenintat". Fratricid sau asasinat la comanda? Cine i-a curmat viata Larei Saban?

3 mai 2012. O disparitie misterioasa pune toata tara pe jar. O femeie foarte frumoasa si, totodata, foarte bogata nu mai este de gasit. In numai cateva ore, stirea face inconjurul  televiziunilor, mai ales ca s-a aflat ca femeia este iubita unui influent om politic din Turcia.
Circula zvonul ca ar fi venit in Romania cu o suma importanta de bani ca sa-i cumpere mamei ei un apartament.

Timp de 26 de zile, toata lumea- de la ziaristi si pana la ofiterii care anchetau cazul- a inaintat tot felul de ipoteze. S-a spus ca femeia ar fi fost rapita de adversarii politici ai iubitului ei din Turcia sau pentru a se cere in schimbul ei o rascumparare.
Nici ipoteza unei crime nu este exclusa. Ba, chiar mai mult de atat, anchetatorii au adancit misterul cu o afirmatie de-a dreptul halucinanta.

Bogdan Paduraru, purtator de cuvant IPJ Constanta  declara in luna mai a anului 2012: "In ziua disparitiei, persoana in cauza ar fi plecat spre Bulgaria in compania unor cetateni turci. Este data in urmarire nationala si internationala".

Pe 29 mai, cele mai sumbre ipoteze se adeveresc.
Trupul tinerei este descoperit la marginea unei paduri aflate intre Navodari si localitatea Lumina. Cu o zi inainte, fratele tinerei, Ghiunal Gilberto Saban, si prietenul sau cel mai bun, George Davidescu, sunt retinuti sub acuzatia de omor deosebit de grav. Politistii renunta total la ipoteza, amintita anterior, ca doi cetateni turci ar fi insotit-o pe Lara Saban. Acum, incearca sa obtina dovezi ca tanara a fost omorata chiar de fratele ei.
Iar acestea nu intarzie sa apara.

3 mai 2012, ora 16:22. In imaginile surprinse de o camera de supraveghere situata in vecinatatea blocului in care tanara avea sa fie ucisa se vede clar ca Lara Saban si fratele ei se indreapta spre un apartament aflat in grija lui George Davidescu, cel mai bun prieten al lui Ghiunal Saban. Cei doi sunt linistiti si nimic nu prevesteste ce avea sa se intample.


Sunt ultimele imagini cu Lara Saban in viata. In mai putin de o jumatate de ora, tanara avea sa fie omorata. Mai mult, anchetatorii par sa se afle in posesia unor probe zdrobitoare obtinute din apartamentul in care a avut loc crima.
##VIDEO104013##
"Am gasit urme ale unei curatenii destul de meticulos facute, urme de var proaspat, o mocheta lipsa, o cuvertura, un prosop si cam atat", afirma  Procurorul  Andrei Bodean, pe data de 29.05.2012. Curatenia urmarea sa ascunda urmele de sange, care, insa, pana la urma au fost gasite de anchetatori.

In aprilie 2013, Ghiunal Gilberto Saban si George Davidescu sunt condamnati la inchisoare pe viata, dar sentinta nu este definitiva. Cei doi nu recunosc nicio clipa ca ei ar fi ucigasii. Sustin ca in apartament ar fi fost doi asasini, trimisi de iubitul din Turcia, Hussein Sipahi.

Acestia ar fi omorat-o pe fata folosind o arma de foc si apoi i-ar fi silit sa care cadavrul amenintandu-i cu moartea. E de subliniat faptul ca cei doi sustin ca este vorba de o arma de foc, desi certificatul medico-legal vorbeste de o lovitura cu un corp contondent.

Istanbul, decembrie 2013. Sunt multe semne de intrebare carora ancheta nu le-a dat niciun raspuns. Tocmai de aceea, am plecat la Istanbul. Pentru ca, pana la urma, acolo si-a petrecut Lara Saban ultimii sapte ani din viata. Si tot acolo putem afla care este povestea de iubire dintre tanara si Hussein Sipahi si de ce toata lumea incearca sa obtina tutela fetitei Larei. Ajungem tarziu, dupa miezul noptii si nu mai avem timp decat sa ne cazam.

Noaptea trece rapid. Reusim sa stabilim de dimineata o intalnire cu  o persoana care ne-ar putea ajuta sa aflam unde este fiica Larei. Numai ca, brusc, devenim tinta unor atentii speciale. Cineva bate la usa. Il avertizez pe Renu, cameramanul, ca trebuie sa fim prudenti. Am inteles ca Husseini are niste garzi de corp, iar familia este foarte bine pazita si sunt inarmati! Iesim din camera.  E bataie mare pe tutela acestui copil. Mare, mare de tot.

In parcare, suntem asteptati de cel care ne va duce in cartierul in care se afla resedinta lui Hussein Sipahi. Nici el nu stie exact unde se afla aceasta, dar, macar stie limba si se descurca mai usor decat noi.

Intr-un sfarsit, ajungem in zona rezidentiala pe care o cautam, am informatii ca zi de zi, la aceasta ora, copilul Larei este plimbat de o bona. Hussein a fost arestat in urma cu 48 de ore. E cel mai mare scandal de coruptie politica din Turcia, cu conexiuni la cel mai inalt nivel. Peste 50 de oameni importanti au fost retinuti. E foarte multa liniste, parca prea multa.

Un al saselea simt ma indeamna sa folosesc obiectivul aparatului foto pe post de binoclu. Inlemnesc! Sunt 2 care ne fileaza! Suntem filati, inconjurati. Acum, fie ce-o fi! Vad o femeie in varsta si un copil. Avem noroc- este chiar mama Larei Saban, care a scos la plimbare fetita. Stiu ca mama Larei a sustinut intotdeauna ca fiul ei este nevinovat, asa ca ne apropiem sa vorbim cu ea.

Femeia are un soc: "Poate sa ne pandeasca cineva!(…) Imi e frica de el. De Hussein... Ca tot mereu ne-a amenintat". Intr-adevar, temerile mele se confirma. Nu vreau s-o alertez si mai tare pe biata femeie. Stiu si eu ca suntem urmariti. E ciudat ca Hussein este atat de afectuos cu fetita. Mai ales ca, in acte, nu apare el ca fiind tatal ei. Copilul a fost recunoscut de un locotenent de-al sau, pe nume Arda. Mama Larei Saban sustine ca politicianul s-ar fi ferit sa-si asume faptul ca are un copil cu Lara intrucat acest lucru i-ar fi afectat nu numai cariera politica, ci si relatia cu sotia sa.

"Lara se plangea de el", povesteste mama indoliata. "Exact de cand a ramas gravida. De atunci au inceput amenintarile". In materialul pe care vi-l vom prezenta maine veti auzi si alte declaratii cutremuratoare. Un martor cheie, pe care justitia romana nu l-a putut audia inca vorbeste deschis despre drama prin care a trecut Lara Saban, despre faptul ca femeia era pur si simplu ingrozita de amenintarile pe care le primea.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii