PERICOLELE la care se expun femeile care poarta centura de slabit

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 12 oct 2020, 05:40

Centura de slabit promite ca te scapa rapid de colaceii de pe burtica, dar oare stii la ce riscuri iti expui sanatatea?

Vrei sa scapi rapid de colaceii de pe burtica? Poti face abdomene, insa acest lucru necesita efort fizic intens, iar rezultatele nu se vad rapid. De aceea majoritatea femeilor, in special cele care au nascut apeleaza la centura de slabit.

Este practic un brau, confectionat din material plastic, elastic in acelasi timp care se ruleaza in jurul taliei. Sunt usor de achizitionat si se pot cumpara chiar si de pe internet in diverse forme, marimi, culori, etc.

Promite clientelor ca tonifica musculatura, dar si ca le scapa pe gravide de vergeturile de pe burta care se formeaza in timpul sarcinii.

Desi majoritatea femeilor sustin ca rezultatele sunt uimitoare dupa doar doua saptamani in care au purtat o astfel de centura, medicii avertizeaza ca folosirea prelungita a unei centuri de slabit, mai ales pe timpul noptii, poate duce la afectiuni grave ale rinichilor, incontinenta urinara, probleme digestive si slabirea muschilor din zona lombara.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

" Daca iti strangi abdomenul prea tare, iti expui zona pelviana unei presiuni care declanseaza o serie intreaga de probleme", a declarat Nicky Croft, expert la clinica APPI Clinic din Hampstead, Londra.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.