Katy Perry, acuzata ca "portretizeaza blasfemia!"

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 16 iul 2022, 12:55

Cantareata americana Katy Perry a fost acuzata de mai multi musulmani ca "portretizeaza blasfemia" in videoclipul piesei sale "Dark Horse".

La ora difuzarii acestei stiri, videoclipul apare insa editat, imaginea considerata ofensatoare fiind eliminata. Totusi, nu se stie daca modificarea a fost realizata de site-ul YouTube, pe care a fost publicat videoclipul, sau de producatorii cu care a colaborat artista americana, informeaza bbc.co.uk.

In videoclipul original, artista americana joaca rolul unei regine egiptene care isi dezintegreaza petitorii, transformandu-i in nisip.


Shazad Iqbal, un musulman din orasul britanic Bradford, a lansat o petitie online in care solicita ca acel videoclip sa fie retras de pe platforma YouTube, intrucat unul dintre petitorii din videoclip purta un
pandantiv pe care era scris in limba araba cuvantul "Dumnezeu".

Peste 60.000 de persoane au semnat deja aceasta petitie, afirmand ca videoclipul piesei "Dark Horse" este ofensator.

Explicand motivele care l-au determinat sa lanseze acea petitie, Shazad Iqbal a declarat: "in videoclipul piesei «Dark Horse» poate fi vazut un barbat care este ars de viu, in timp ce purta un pandantiv (ars la randul sau) pe care scrie cuvantul «Dumnezeu»".


"Blasfemia este in mod clar exprimata in videoclip, intrucat Katy Perry (care pare sa reprezinte un oponent al lui Dumnezeu) il ucide pe acel credincios, acoperindu-l cu flacari, alaturi de cuvantul «Dumnezeu». Folosirea numelui Domnului intr-o maniera irelevanta si lipsita de gust este considerata nepotrivita de toate religiile", a adaugat el.

"Singura mea rugaminte pentru toti artistii din industria muzicala: aveti bogatie, faima si succes- va rog, nu folositi fundamentele altor religii ca pe o gluma care sa va aduca si mai multa faima", a mai spus acesta.


Alaturi de musulmanii din Marea Britanie, semnatarii petitiei provin si din alte tari, precum Australia, Malaysia, Indonezia, Maroc, Liban si Statele Unite.

Totusi, unii dintre cei 60.000 de semnatari ai petitiei au adaugat comentarii ofensatoare la adresa textului acesteia.( sursa Mediafax)

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.