Doua aeroporturi din Crimeea, ocupate de persoane inarmate

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 01:48

Persoane inarmate neidentificate au preluat controlul, in cursul noptii de joi spre vineri, asupra a doua aeroporturi din Crimeea, dintre care unul militar.

Ministrul ucrainean de Interne interimar, Arsen Avakov, a acuzat vineri fortele rusesti de "invazie armata si ocupatie". Parlamentul de la Kiev a cerut convocarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate ONU pentru discutii privind situatia tensionata din Crimeea, relateaza agentia Itar-Tass, in pagina electronica.

Autoritatile judiciare de la Geneva au anuntat vineri ca au lansat o ancheta penala impotriva lui Viktor Ianukovici, destituit din functia de presedinte al Ucrainei de catre Parlament saptamâna trecuta, si a fiului sau, Aleksandr Ianukovici, pentru "spalare de bani".

Parlamentul de la Kiev a cerut, vineri, convocarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate ONU pentru discutii privind situatia tensionata din Crimeea, relateaza agentia Itar-Tass, in pagina electronica.

Parlamentul de la Kiev mentioneaza ca discutarea crizei din Ucraina intr-o reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate este motivata de acordul prin care SUA si marile puteri s-au angajat sa asigure integritatea teritoriala a Ucrainei.

in 1994, Ucraina a aderat la Tratatul de neproliferare nucleara, iar Statele Unite, Marea Britanie si Rusia s-au angajat sa apere si sa respecte independenta, suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei.

( sursa Mediafax)

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei