Noul GUVERN PONTA asteapta votul Parlamentului!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 29 aug 2021, 11:30

Guvernul Ponta 3 aduce 25 de ministere, la conducerea carora vor fi 7 tehnocrati si multe nume surpriza. Noua formula asteapta in aceasta dupa-amiaza votul Parlamentului.

In noua structura, majoritatea e detinuta de PSD, cu 14 ministere, iar proaspat cooptata la guvernare, UDMR a primit 2 portofolii: pe cel de la Cultura, luat de Kelemen Hunor si pe cel de la Mediu, adjudecat de Attila Korodi. Surpiza este ca din noul Executiv fac parte si 7 tehnocrati.

Printre ei se numara si noul Ministru al Tineretului si Sportului: atleta olimpica Gabi Szabo. Sportiva nu este straina de functii administrative, in ultimul an ea fiind consilierul fostului ministru Banicioiu.

„Am propus un cetatean roman cu 20 de ani petrecuti in afara tarii, care in acest fel cunoaste foarte bine ce inseamna sa fii roman in afara tarii si care in 2011 s-a intors in Romania si crede ca in Romania exista o sansa”, a afirmat Ponta.
Tot surprinzatoare este si noua pozitionare a social-democratei Rovana Plumb. Ea a lasat in urma Ministerul Mediului, singurul minister pe care l-a condus vreodata, pentru a prelua portofoliul de la Munca si Familie.

Ca sa fie pace la Putere, fiecare formatiune politica a primit cate un post de vicepremier. PSD-ul il are pe Liviu Dragnea,cu portofoliul de la Dezvoltare Regionala; UNPR-ul este reprezentat de Gabriel Oprea, care detine si Afacerile Interne; conservatorii au reusit sa-l impuna pe Daniel Constantin, care pastreaza si conducerea de la Agricultura, iar minoritatile il au viceprim-ministru pe Kelemen Hunor, care va conduce ministerul Culturii.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

La votul Parlamentului ajunge astazi o alta surpriza: Ioana Petrescu, nominalizata la Ministerul Finantelor.


Ponta o  ecomanda: „ doctor si masterand in economie la Universitatea Harvarad, este de 6 luni consilier pe probleme fiscale a primului minstru”.

In parlament vor mai ajunge si Titus Corlatean- pentru Afaceri Externe, Mircea Dusa- care isi pastreaza portofoliul de la Ministerul Apararii Nationale, Robert Cazanciuc- la Justitie, Remus Pricopie- pentru Educatie, Eugen Teodorovici- responsabil cu gestionarea Fondurilor Europene, Nicolae Baniciou- la sanatate, Constantin Nita- care preia Economia, Dan Sova- la Transporturi, Razvan Cotovelea- cu portofoliul de la Ministerul pentru Societatea Informationala si, in fine, Eugen Nicolicea- ministrul pentru Relatia cu Parlamentul.

Pe langa aceste portofolii,  mai exista 7 functii de ministru delegat. Parlamentarii vor da votul de investitura in aceasta dupa-amiaza.

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.