PETITIE pentru gratierea lui Gica Popescu. Sunteti de acord?

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 11 oct 2020, 21:15

Un senator UNPR buzoian a initiat o petitie online pentru gratierea fostului fotbalist Gheorghe Popescu, actiuni similare, de strangere de semnaturi, fiind initiate si de un consilier local brasovean, dar si de presedintele de la Dunarea Calafat, primul club la care a jucat Popescu.

Senatorul buzoian Constantin Popa sustine, joi, intr-un comunicat de presa, ca in Romania s-a ajuns "sa se terfeleasca simbolurile nationale", iar justitia "sa ignore marea infractionalitate".

Popa a adaugat ca romanii "ii sunt datori" lui Gica Popescu pentru toate realizarile sale sportive, motiv pentru care a initiat o petitie on-line pentru gratierea fostului fotbalist.

"Intr-o tara in care realitatea ne demonstreaza ca justitia, in multe situatii, ignora marea infractionalitate si alege sa faca dreptate la televizor, drept palida justificare la neintrarea in Spatiul Schengen, ajungem sa terfelim pana si simbolurile nationale.

Este si cazul gloriei fotbalului romanesc, Gica Popescu, caruia acum ii suntem datori, pentru toate bucuriile aduse de-a lungul carierei sale remarcabile, sa-i demonstram solidaritate", se arata in comunicatul remis de parlamentarul buzoian.

Popa a mai spus ca este nedrept ca un fost fotbalist ca Popescu sa fie condamnat "in rand cu criminalii si cu violatorii, mai ales ca prejudiciul a fost recuperat".

Tatal lui Gica Popescu nu a comentat decizia instantei, spunand insa ca este "suparat".
Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, marti, la inchisoare cu executare pe toti cei opt oameni de fotbal judecati in dosarul transferurilor.

Fostul fotbalist Gheorghe Popescu, candidat la sefia Federatiei Romane de Fotbal, a primit trei ani, o luna si zece zile.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta