Costite fragede cu sos barbecue
Cost estimativ: 40 lei pentru 4 persoane
Ingrediente
1 kg scaricica cruda de porc
Sare, piper, ulei de masline
O lingura boia
3-4 catei de usturoi
2 linguri de pasta de rosii
O lingura mustar
O lingura otet
2 linguri de miere
Pentru sosul barbecue:
100 g zahar
100 ml apa
100 ml otet
200 ml ketchup de calitate
O lingurita tabasco
O lingurita sos worcestshire, optional
Sare, piper
Mod de preparare
Se taie costitele in bucati potrivite si se pun la marinat timp de 2-3 ore, masate bine cu toate condimentele.
Se scurg bine de marinata si se adauga intr-o oala sub presiune timp de 20 minute.
Se scot si se pun din nou in marinata, apoi se pun pe tava de cuptor si se dau la foc foarte iute sau pe functia de grill timp de 15-20 minute.
Se scot cand sunt aurii si se servesc cu sos barbeque.
Sosul barbeque
Se pune zaharul la fiert cu otetul, iar cand s-a dizolvat si a inceput sa devina usor vascos, se adauga toate celalate ingrediente, se asezoneaza cu sare si piper, apoi se fierbe timp de cateva minute, pana cand se obtine un sos dens, dar totusi lichid, lucios si fin.
Ingrediente
1 kg scaricica cruda de porc
Sare, piper, ulei de masline
O lingura boia
3-4 catei de usturoi
2 linguri de
pasta de rosii
O lingura mustar
O lingura otet
2 linguri de miere
Pentru sosul barbecue:
100 g zahar
100 ml apa
100 ml otet
200 ml ketchup de calitate
O lingurita sos de soia
O lingurita tabasco
O lingurita sos worcestshire, optional
Sare, piper
Mod de preparare
Se taie costitele in bucati potrivite si se pun la marinat timp de 2-3 ore, masate bine cu toate condimentele.
Se scurg bine de marinata si se adauga intr-o oala sub presiune timp de 20 minute.
Se scot si se pun din nou in marinata, apoi se pun pe tava de cuptor si se dau la foc foarte iute sau pe functia de grill timp de 15-20 minute.
Se scot cand sunt aurii si se servesc cu sos barbeque.
Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta
Sosul barbeque
Se pune zaharul la fiert cu otetul, iar cand s-a dizolvat si a inceput sa devina usor vascos,
se adauga toate celalate ingrediente, se asezoneaza cu sare si piper, apoi se fierbe timp de cateva minute, pana cand se obtine un sos dens, dar totusi lichid, lucios si fin.