Un virus periculos face ravagii printre utilizatorii de Facebook!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 01:54

Peste 1.000 de utilizatori Facebook au fost pacaliti sa acceseze un link care descarca un virus extrem de periculos. 90% dintre cei afectati sunt din Romania.

Virusul a fost detectat recent si este posibil ca numarul victimelor sa creasca. Potrivit Bitdefender, mesajele care contin virusul promit poze sau filme cu prietenii utilizatorului in ipostaze indecente sau imagini nud cu acestia: „Video privat al lui X’’,  ’’Imagini cu X dezbracat’’ sau "video XXX cu prietena ta”.

Daca aceseaza acel link, victima ajunge pe un fals site Youtube, unde este anuntat ca "Flash Player" s-a blocat si trebuie descarcata o versiune recenta.



In monentul in care utilizatorul vrea sa instaleze aceasta versiune, virusul de tip troian se multiplica. Virusul descarca apoi o extensie de browser care posteaza automat mesajele pe pagina de Facebook a utilizatorului in numele lui si ii acceseaza fotografiile. Pentru ca mesajul sa para mai credibil, el este prezentat ca avand foarte multe accesari pe YouTube si clasificat ca interzis minorilor! Se pare ca 90% dintre cei pacaliti de virus sunt utilizatori romani.
( sursa wowbiz.ro)

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei