Dalma Kovacs are doua animalute de companie foarte CIUDATE! Iata cine ii face zilele mai frumoase

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 11 oct 2020, 19:20

Cantareata Dalma Kovacs este innebunita dupa animalutele sale de companie. Nu, nu este vorba de pisicute sau papagali.

Dalma are acasa doi dihori pe care ii iubeste la nebunie. Ea recunoaste ca nu sunt animalute de companie obisnuite, insa le adora, pentru ca sunt foarte cuminti. Desi nu rod cabluri, au totusi o pasiune pentru butoanele de telecomanda. Cantareata a marturisit ca, cel mai recent, unul dintre dihori i-a ros o parte din ciorap. Sunt atat de destepti si draguti, nu am avut bataie de cap cu ei.

Au intr-adevar un miros specific, ca si cateii.

##VIDEO105294## Ingrijirea unui asemenea animalut presupune respectarea unor reguli:


1. Este bine de la inceput sa-i cumparati o cusca, in care sa stea atunci cand nu-l puteti supraveghea. In cusca, se va simti in siguranta si sunt sanse mari sa manifeste intentia de a intra in ea cand ii e somn, iar covoarele si pardoseala dumneavoastra vor fi ferite de galeriile pe care dihorul le-ar sapa pentru a-si face culcus.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

2. Animalul trebuie eliberat atunci cand sunteti acasa si urmarit. S-ar putea sa incerce sa-si faca nevoile prin colturi, caz in care trebuie sa-i aratati nisipul si sa-l atingeti peste nasuc. Atunci cand face ceva bine, cum ar fi gasirea nisipului, este bine sa folositi mancarea ca recompensa. Tot peste nasuc trebuie atins atunci cand incearca sa va muste: se va dezvata usor de acest obicei.

3. Unele exemplare sunt mai independente, altele sunt mai afectuoase, dar toate sunt sociabile si jucause. Desi dorm timp indelungat, fiind treze doar intre patru si sase ore pe zi, animalutele va vor astepta in stare de veghe cand va intoarceti de la serviciu, pentru ca isi regleaza programul dupa al dumneavoastra.

4. Hrana dihorului trebuie sa fie bogata in proteine. Daca nu gasiti hrana speciala pentru dihori, puteti incerca hrana uscata pentru pisici combinata cu carne de pui.

Nu trebuie hranit cu carne de porc, aceasta fiind toxica pentru dihori. Pofticios, animalutul va incerca sa va convinga sa-i dati si lui din mancarea dumneavoastra. Nu-i veti face chiar toate mofturile – poate doar sa guste un pic – altfel va da... pufuri urat mirositoare.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.