Un nou SCANDAL ALIMENTAR. Alte tone de carne stricata descoperite intr-un depozit din Brasov

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 18:56

In plin scandal al carnii alterate banuite ca ar fi putut ajunge in farfuriile noastre, tone de carne stricata, expirate de un an, sunt descoperite intr-un depozit din Brasov.

Culmea, picioarele de porc alterate erau depozitate laolalta cu produse bune de consum! Insa, Directia Sanitar Veterinara Brasov, afirma ca cele 9 tone erau, de fapt sub sechestru. „ Am gasit o masina care tocmai incarca la una dintre rampe produse congelate ”.

In acest depozit din Ghimbav, inspectorii OPC au gasit noua tone de carne expirata! Mai exact, mii de picioare de porc aduse din Polonia, de care nici cainii nu se ating! Cand au descins inspectorii OPC, angajatii firmei tocmai se pregateau de inca un transport.

Nu de carne, ci de produse de patiserie! Si acestea, expirate!

Am gasit o masina care tocmai incarca la una dintre rampe produse congelate, masina nefiind autorizata, avizata pentru a transporta produse refrigeerate aceasta neavand niciun echipament specific ”, a spus Sorin Susanu, sef OPC Brasov.

Dincolo de usile inchise, reprezentantii depozitului s-au aparat de acuzatii spunand ca aceasta carne nu era destinata comercializarii.

Chiar Directia Sanitar Veterinara ar fi pus sechestru pe ea anul trecut, dupa gasirea unor nereguli, si constituie, se pare, proba intr-un proces. Numai ca sigilul care trebuie sa le dovedeasca spusele lipseste, iar carnea alterata era amestecata cu cea buna.

##VIDEO105777##

Din punctul nostru de vedere, este total ilegal ca ele sa fie tinute laolalta cu produsele bune, fara ca ele sa fie identificabile usor si fara ca toti angajatii de aici care le manipuleaza sa cunoasca aceasta situatie ”, a afirmat Sorin Susanu.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Singurii care ar putea sa desluseasca misterul carnii fara sigiliu sunt reprezentantii DSV Brasov. Acestia recunosc, insa, ca n-au mai trecut pe la depozitul din Ghimbav din aprilie anul trecut, adica de cand au pus sigiliul. Cu toate acestea, sunt convinsi ca din depozitul cu pricina n-a plecat spre magazine, nici picior de porc!

Din aprilie anul trecut nu s-a mai vandut un gram din acea cantitate de picioruse! Imediat dupa sechestrul nostru, agentul economic a declansat

un proces civil celui care i-a vandut marfa si procesul se afla inca in litigiu ”.

Balbaielile autoritatilor ne dau de gandit. Carnea de la Ghimbav ar fi putut ajunge cu usurinta in magazine. La fel s-a intamplat, probabil, si cu preparatele alterate pe care tot inspectorii OPC le-au gasit intr-o fabrica din localitatea Rupea. In timp ce in tara au loc controale peste controale, procurorii fac retineri in Capitala.

Aseara, au fost retinuti 10 suspecti, dar lista celor implicati pare a fi mult mai lunga.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.