Ingrediente
Pentru aluat:
100 ml apa
150 g faina
O lingurita extract de vanilie
Un praf de sare
O lingurita de zahar
Pentru umplutura:
Gem acrisor sau magiun
Pentru tapetat:
O lingura de ulei
50 g pesmet
2 linguri de zahar
Scortisoara
Mod de preparare
Se face un aluat rapid din toate ingredientele si se framanta 2minute.
Se intinde cu un sucitor in strat subtire, se taie patrate sau cercuri si se umplu cu gem( se poate pune si nuca in interior).
Se inchid coltunasii formati, folosind o furculita pentru a presa marginile, apoi se fierb in apa cu sare, timp de 2-3 minute.
Se scot pe intr-o tava si se dau prin amestecul de pesmet, ce se face astfel: pesmetul se prajeste cu o lingura de ulei, pana cand devine auriu, se scoate intr-un bol se amesteca cu zaharul si scortisoara.
Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii