RETETA ZILEI: Saganaki Thalassina, ca in Grecia!

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 18:56

Ne-am saturat de ploi si asteptam vara. Si, ca sa ne mai treaca putin dorul de mare si de soare, va prezentam o reteta greceasca, tocmai buna pentru cine vrea o silueta de invidiat!

Daca visati la zilele toride de vara, la bucatele aromate intalnite in tavernele grecesti, va propunem o reteta adusa de pe taramurile elene! Ca sa va aline dorul.

"Un preparat grecesc cu fructe de mare, gratinat cu o branza traditional greceasca", ne spune bucatarul ca va gati. Sa vedem care sunt ingredientele:

- sare;
- mix de piper negru si rosu;
- ardei uite;
- usturoi;
- calamari;
- caracatita,
- creveti;
- branza saganaki;
- sos tomat;
- patrunjel;
- ingredientul secret.



Sa trecem la treaba! Taiem cateva fire de patrunjel si punem tigaia pe aragaz, la foc mediu. Atentie, insa, la ulei! "Uleiul la reteta aceasta nu trebuie lasat la incins, el trebuie sa se incalzeasca cu usturoiul pentru a sparge gustul din usturoi, sa avem grija sa nu ardem usturoiul", ne atentioneaza bucatarul.
Adaugam in tigaie putin ardei iute si piper. Lasam doar cateva minute.

Dupa care, "luam calamarul, avem un tub de 300 de grame, noi folosim in jur de 150 de grame, calamarul scade foarte mult, si incercam sa il taiem jardinière".
Vedeti in materialul video cum se face!

Punem calamarul in tigaie si adaugam o ploaie de patrunjel.

"Acum, calamarul efectiv a stins usturoiul si nu ii da voie sa arda in continuare, sa se arda. Adaugam tentaculele de calamari- trebuie sa avem grija cu focul, sa nu ardem usturoiul, tot timpul reglam temperatura la acest preparat! Crevetii…".

Fructele de mare isi vor lasa sucul in tigaie si se vor imbiba cu uleiul! Adaugam si putin vin alb, sec, care va da mancarii un gust aparte.
Lasam tigaia pe foc, ca sa se stabilizeze sosul. Dupa cateva minute, adaugam scoicile si, din nou, putin patrunjel.

Tot in tigaie vom adauga un ingredient-secret, al chef-ului: "Cimbrisorul, proaspat, crengute. Pe piscurile grecilor intalnim cimbrul salbatic, busuiocul salbatic, care au o aroma deosebita".

Cand "observam ca midiile incep sa se deschida, este bine sa punem sosul tomat, care este din rosie, vin si oregano, o reteta foarte simpla".


Adaugam putina branza Saganaki, taiata cubulete, o lasam peste fructele de mare un minut, sa se topeasca. Preparatul il punem intr-un bol de ceramica, adaugam restul de branza deasupra si il introducem la cuptor pentru 10 minute. Fructele de mare se combina perfect cu pahar cu vin rose! Va uram "Pofta buna!".
##VIDEO105831##

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.