Crimeea a ales Rusia in urma referendumului! Se rupe Ucraina?

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 18:57

Crimeea a ales Rusia! Peste 96% dintre locuitorii peninsulei au spus "da" reunificarii cu Rusia. Ce urmeaza de acum inainte?

Locuitorii din Crimeea s-au pronuntat! Cei aproximativ doua milioane de locuitori ai peninsulei vor Crimeea in Rusia. Doar putin peste trei la suta din locuitorii Crimeei au optat pentru mentinerea zonei ca regiune autonoma, in cadrul Ucrainei.

Premierul prorus al Crimeei, Serghii Aksionov, a salutat decizia "istorica" exprimata in cadrul referendumului. Sarbatoare a fost in toata peninsula, inclusiv in sudul Crimeei, in orasul port, Sevastopol. Cele mai euforice au fost doamnele, care nu s-au dezlipit de tabloul lui Vladimir Putin.



Raspunsul Moscovei e usor de intuit. Mai ales ca Rusia si-a trimis de mult trupele in Crimeea care controleaza cladirile publice si stau cu ochii pe bazele militare ucrainene din zona.

Sperantele guvernului de la Kiev ca pana la urma nu-si va pierde peninsula s-au risipit azi-noapte, dupa referendum! Acum, guvernul ucrainean, in frunte cu premierul Arseni Iateniuk, promite ca toti cei implicati in aceasta miscare a conducerii Crimeei vor plati pentru ce au facut.


De cealalta parte a continentului, Statele Unite ale Americii avertizeaza Moscova cu sanctiuni pentru interventia din Ucraina si considera ilegal referendumul din Crimeea.

Azi-noapte, dupa aflarea rezultatelor partiale de la Simferopol, Presedintele Traian Basescu declara ca Romania "considera ilegal referendumul... si nu va recunoaste rezultatele acestuia".

In ciuda tuturor acuzatiilor, Rusia aproba referendumul care-i aduce Peninsula Crimeea sub tutela si condamna toate acuzatiile occidentalilor.


Pe langa ruperea Ucrainei in doua, fapt care pare iminent acum, si prorusii din estul Ucrainei cereau ieri in plina strada organizarea unui referendum asemanator si pentru ei.

Cel mai negru scenariu ar fi izbucnirea unor noi ciocniri violente la Kiev, ca urmare a anexarii Crimeei de catre Rusia, un scenariu de luat in seama, mai ales ca zilele trecute, proeuropenii ucraineni de pe Euromaidan declarau ca vor sa recucereasca Crimeea.

##VIDEO106074##

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.