Nu e roman care sa nu fi auzit macar o data aceasta expresie sau care sa nu se fi plans ca e tras de curent. Ca ne doare maseaua, capul, urechile sau spatele, el e de vina- pacatosul curent.
"Cred ca este mai mult un disconfort. Sunt persoane care nu suporta curentul, nu suporta recele, nu suporta frigul si atunci aceste persoane resimt in prima instanta disconfortul.
Sa fim noi oare mai sensibili la aerul rece decat orice alt locuitor al acestei planetei? Se pare ca nu, pentru ca medicii spun ca nu exista un astfel de diagnostic, "tras de curent". Dr. Radu Tincu ne explica: "Nu poti sa spui ca daca este geamul deschis acest lucru va produce o imbolnavire a organismului".
Ca sa fie sigur ca se apara cum trebuie, romanul nostru inchide bine geamurile, de la casa, din tramvai sau autobuz, isi pune vata in urechi si o esarfa la gat. "Ma enerveaza ideea! Nu te trage niciun curent", ne spune o doamna, in parc.
Desi unii dintre noi am baga mana in foc ca de vina pentru multe boli e curentul, niciun tratat de medicina sau revista de specialitate nu il considera periculos. Dovada ca nici nu exista nici la capitolul boli, dureri sau... "si altele".
Conform dictionarului, curentul este un flux de aer care se afla in miscare, dintr-un loc in altul, in urma unei diferente de temperatura. E bine de stiut faptul ca se simte si atunci cand deschidem usa de la camera. Asa ca riscam sa ne intoarcem de unde am plecat: si daca ne trage?
##VIDEO106311##
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii