Cauza cea mai frecventa a unei respiratii urat mirositoare

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 14 iul 2022, 20:55

Specialistii estimeaza ca respiratia urat mirositoare este o problema care afecteaza aproape jumatate din populatia globului la un moment dat.

Motivul cel mai frecvent care cauzeaza o astfel de problema o reprezinta stresul in exces si o dieta bazata pe prea multe proteine. Denumita halena in termeni medicali, respiratia urat mirositoare este cauzata de o bacterie prezenta in exces in gura.

In mod normal, o igiena bucala normala, tine sub control raspandirea bacteriei, insa in cazul in care exista carii sau afectiuni gingivale bacteria se inmulteste sporadic. Daca ai o igiena bucala normala si totusi respiratia iti miroase urat atunci alta ese cauza.



O afectiune interna sau, in cel mai fericit caz, stresul combinat cu o dieta bazata pe prea multe proteine, pot fi cauze frecvente ale halenei. Daca ai grija sa nu te mai enervezi atat de des, sa te relaxezi din cand in cand si sa-ti schimbi obiceiurile alimentare nesanatoase intr-un regim echilibrat, atunci lucrurile ar trebui sa mearga de la sine.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.