Era o femeie normala, dar a ajuns asa dupa ce a fumat cate un pachet de tigari pe zi timp de 19 ani!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 11 oct 2020, 08:55

O femeie din Marea Britanie vrea ca Guvernul sa-i puna chipul pe pachetele de tigari pentru ca fumatorii sa stie exact la ce riscuri isi expun sanatatea.

Victoria Marks, o femeie din Marea Britanie, in varsta de 41 de ani si-a pierdut ambele picioare dupa ce a dezvoltat sindromul Buerger. Principala cauza a bolii o reprezinta fumatul excesiv. Afectiunea se manifesta treptat, prin incapacitatea organismului de a oxigena tesuturile, ceea ce duce la necrozarea acestora.

In cazul Victoriei, femeia s-a trezit intr-o buna zi cu picioarele vinete, aproape negre. Medicii i-au spus ca trebuie sa i le amputeze pentru a-i salva viata.

Desi a ramas fara picoare, tintuita intr-un scaun cu rotile, Victoria nu a scapat de boala care evolueaza, iar doctorii au instiinta-o ca e posibil ca intr-o buna zi sa-i amputeze si mainile.

Nenorocirea i s-a intamplat cand avea 31 de ani. Pana atunci, Victoria fusese o fumatoare inraita. Fuma cel putin un pachet de tigari pe zi de la varsta de 13 ani. Sindromul Buerger este o afectiune care se manifesta prin ocluzia inflamatorie a arterelor extremitatilor, manifestata prin insuficienta circulatorie a sangelui la degetele picioarelor sau mainilor.
Are o evolutie episodica si localizare segmentara, ce afecteaza arterele si venele extremitatilor, mainile si picioarele. Cauza acestei afectiuni este necunoscuta, dar se intalneste cel mai frecvent la persoanele fumatoare.

De cand a aflat ca este grav bolnava, Victoria Marks vrea ca guvernul sa puna poza ei, fara picioare, pe pachetele de tigari, pentru a atrage un semnal de alarma asupra riscurilor la care se expun fumatorii.


Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.