Nu au facultate, dar au ajuns parlamentari! Ei sunt meseriasii care ne conduc

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 18:58

Poate n-oti fi foarte multumiti de legile pe care le fac parlamentarii, dar avem o propunere pentru dumneavoastra! Daca aveti o casa de construit sau renovat, apelati cu incredere la serviciile lor! In legislativul nostru si-au gasit locul cei mai iscusiti meseriasi - de la geamgii, pana la lacatusi mecanici.

Spre exemplu, Ioan Ionescu. Om simplu, din popor, cu credinta in Dumnezeu. A pornit de jos in viata: a fost sofer, mecanic si instructor auto. Dar, cum spune chiar el, cineva acolo sus il iubeste si l-a urcat si pe el pe culmile gloriei politice. Asa se face ca printr o minune divina probabil, a ajuns de la soferie la politichie- senator ales pe listele PPDD.

"Acum ma intorc in timp.

Nu mi-e rusine ca am fost mecanic, mi-e rusine ca m-am suparat pe invatatura", recunoaste politicianul. CV-ul senatorului nu e prea stufos, vorba aceea, scoala vietii il recomanda. A terminat liceul la seral, stie putina engleza si se lauda cu o distinctie pe masura meseriei: a castigat in anul 1986 locul intai la concursul "Stapan pe volan".

E convins ca experienta de viata bate orice facultate: "am handicapul de a nu fi facut o facultate si asta mi se reproseaza si ma doare".
Nu are facultate, dar de cand este in Parlament se chinuie sa invete cum sta treaba cu legile. Intr-un an de mandat, a semnat 19 initiative legislative si nu s-a sfiit sa ia ia cuvantul in plenul Senatului: "Deschideti site-ul Senatului si vedeti daca stiti ce votati! Eu nu stiu ce votez, eu sunt mereu ala care nu stie ce voteaza".

Dar nu este singurul mecanic din Parlament.
Cel mai celebru lacatus mecanic al Parlamentului este deputatul Gheorghe Coman, arestat pentru coruptie. Si nu doar mecanici si soferi ocupa acum fotoliile din parlament. Tot de la talpa tarii a pornit si senatorul Constantin Popa, de meserie geamgiu!

Omul e transparent ca si geamurile pe care le-a taiat o viata. Spune ca n-are nimic de ascuns, asta ii este meseria! A trecut de la  sortul si papucii de atelier la costumul de parlamentar si diplomat.


Manuieste diamantul mai ceva ca stiloul de politician. Ca doar de la 16 ani a luat meseria in mana. Acum, insa, face legi pentru romani. A iesit in evidenta cu o propunere altfel: "ca fiecare cetatean sa aiba in casa un stingator" si a mai propus ceva: ca  prima zi de scoala a elevilor sa fie libera pentru parinti. Daca initiativele trebuie aprobate de altii, geamurile dantelate care ies din mainile sale nu mai au nevoie de niciun aviz.


Si printre atatia meseriasi am gasit si un fost inginer de mina! Deputatul-savarina! Cezar Cioata, fruntas la migratia de la un partid la altul, si-a inceput cariera profesionala la mina de uraniu!

"Imi faceam meseria de inginer electromecanic pe care o iubesc si pentru care m-am pregatit". Acum il vedem la 4 ace, umbland prin Parlament si facand glume deocheate. Cand era tanar, insa, cobora in subteran si surubarea la instalatiile mecanice din mina.
Aborda pe atunci alt stil vestimentar: "cizme, salopeta, lampas si manusi, dar eu nu purtam ca nu puteam sa strang suruburi cu manusi".

Acestia sunt numai cativa dintre alesii care au pornit de jos si au ajuns sa stea pe fotoliile de piele ale Parlamentului. Mai bine de 50 de parlamentari au terminat scoli profesionale sau licee si au decis sa faca o facultate abia cand au intrat in politica.
##VIDEO106489##

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii