V-ati facut planuri de Paste? Iata ce oferte au pensiunile

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 18:59

Mai este o luna pana la Paste, dar pensiunile se intrec deja in oferte deosebite si in bucate din cele mai gustoase. Asa ca, daca sunteti tentati, trebuie sa va grabiti: rezervarile sunt deja numarate!

Totul arata mai ceva ca in poveste! Firul apei trece lin peste pietrele de rau, susurul izvoarelor te imbie la visare iar casele din lemn te duc cu gandul la o camaruta calda, primitoare si un somn odihnitor.

Dar, chiar si in povesti, personajele trebuie sa mai si manance. Asa ca maramuresenii s-au pus pe treaba si au scos din bucataria lor bunatati numai una si una! Ochii sunt furati de multitudinea de specialitati, iar nasul abia rezista la miresmele imbietoare.



La un astfel de "asalt", e musai sa te asezi. Branza, costitele de casa, carnea de miel si multe alte bunatati se vor inghesui in farfuriile turistilor. Dar, atentie: indiferent cat de pofiticiosi sunteti, trebuie sa lasati loc in stomac si pentru preparatele traditionale: "tocana cu branza si jumari, este mamaliga in paturi, tocana cum se zice in Maramures, merge de minune cu horinca si cine vrea, dupa placere, o sa avem si vin", spun administratorii unei pensiuni.


Credeati ca asta este tot? Nici pe departe! Ca sa va faca loc si pentru alte bunatati pregatite cu drag, proprietarii pensiunilor pregatesc si o multime de activitati traditionale la care sa luati parte: "Care doresc, pot sa se imbrace traditional, cu haine facute la noi, ca sa se simta cu adevart in Maramures. Avem haine pentru copii, pentru femei maritate, pentru toata lumea. Ii ducem la biserica, la sfintirea pastii!".


Rasfat in toata regula si mai multe, nu! Insa, pentru orice lucru bun si batalia este pe masura! Cum preturile nu depasesc 300 de lei de persoana pentru un sejur de doua zile, locurile sunt aproape ocupate. Asa ca, daca vreti sa traiti Pastele in stil traditional, grabiti-va! Rezervarile se fac deja!
##VIDEO106771##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 

Taguri: