Elton John vrea sa puna mana pe mobila lui Ceausescu? Iata cum arata opera de arta de trei tone a dictatorului

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 02:09

Se pregateau sa-l impresioneze pe Ceausescu cu o adevarata opera de arta, numai ca Revolutia din '89 le-a dat planurile peste cap.

Acum, vor sa scoata la licitatie cadoul pregatit pentru fostul dictator. Elton John vrea sa puna mana pe pretiosul dar.
Sculptat in paltin, lemnul preferat al lui Nicolae Ceausescu, are forme florale bine lacuite si a fost realizat special pentru fostul conducator. Biroul si biblioteca urmau sa reprezinte un cadou pentru Ceausescu, la aniversarea din anul 1990. Numai ca n-a mai avut la cine sa mai ajunga.

Lucrata cu grija la o vestita fabrica din Arad, mobila trebuia sa fie asezata in cabinetul lui Ceausescu.
Numai ca revolutia din 1989 a schimbat tot planul. Mobila a ramas in depozitele fabricii aradene. Printre cei care au aflat de existenta mobilierului se afla si Elton John care a si facut o oferta, la un moment dat.

Mobilierul e deja vestit in toata lumea!  Tocmai de aceea, cei de la fabrica s-au gandit sa-l scoata la licitatie, mai ales ca este unul „cu greutate”. Mobilierul cantareste mai bine de trei tone.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Trei arhitecti, patru proiectanti si 18 sculptori au trudit ca sa-l impresioneze pe Ceausescu! Sculptura era supravegheata de cativa ofiteri de securitate, care se asigurau ca nimeni nu fura schita mobilierului. Opera de arta trebuia sa fie unica.
In ultimii 24 de ani, cabinetul a fost expus doar de cateva ori.

Intotdeauna, insa, a starnit interesul admiratorilor de arta. Pentru vestitul mobilier, licitatia va incepe de la 50 de mii de euro.