Cea mai GROTESCA sentinta! O instanta din Egipt a condamnat la moarte peste 500 de persoane, suporteri ai unui lider islamist

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 11 oct 2020, 03:40

O instanta din Egipt a condamnat la moarte 529 de persoane, un numar mai mare decat totalul condamnarilor la moarte din ultimii trei ani.

Toti inculpatii sunt suporteri au liderului islamist Mohammed Morsi si au fost acuzati de atacarea si uciderea unui politist. Avocatii inculpatilor s-au plans ca nu fost lasati sa-si preinte pledoariile. Organizatiile care lupta drepturile omului au numit aceasta sentinta ca fiind cea mai grotesca din epoca moderna.

" Sa condamni la moarte atatia oameni intr-o singura sentinta, e un genocid. Numarul este mai mare decat toate condamnarile intr-un an de zile din toate statele care au pedeapsa cu moartea", au spus aparatorii drepturilor omului.



Tribunalul din Egipt e nerabdator sa condamne la moarte toti suporterii lui Mohammed Morsi, incalcand grav drepturile omului." Mii de suporteri ai liderului islamist Morsi zac in inchisori, iar cei care sunt condamnati la moarte nu au parte de un proces echitabil", a declarat pentru Huffington Post Hassiba Hadj Sahraoui, reprezentant al unei agentii care apara drepturile omului in Africa de Nord si Orientul Mijlociu.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.