Cand devine cura de detoxifiere PERICULOASA!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 02:13

Sunt la mare cautare in aceasta perioada! Oriunde intorci capul este imposibil sa nu auzi de cineva care tine vreo cura de detoxifiere.

Numai sucuri toata ziua si nici urma de hrana solida. Am fost curiosi sa aflam in ce constau aceste diete si cat de sanatoase sunt ele, de fapt. Iata ce-am aflat!

„Majoritatea sucurilor de detoxifiere sunt facute din legume verzi, adica un detox nu prea este facut cu sucuri din fructe, pentru ca nu au un rol atat de puternic si au foarte mult zahar.”, explica specialistii.

Adio ciocolata, peste, sau chiar fructe! Vreme de cateva zile organismul nu mai primeste nimic altceva decat sucuri din...verdeturi. Timp suficient pentru ca toxinele sa fie eliminate iar intestinele sa rasufle „usurate”.

„Fiecare suc are un rol de detoxifiere pentru un anumit organ, unul este pentru piele, altul pt rinichi, altul prentru ficat, altul pentru sange si asa mai departe.”

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Totusi, „  daca nu avem pulpa, nu avem fibra necesara energiei si fibra necesara unei digestii corecte. Deci nutrienti avem, doar ca din punct de vedere al energiei avem prea putin pentru a desfasura activitate normala.”, spun medicii.
In timp ce specialistii care le concept sunt convinsi de eficacitatea lor, medicii nutritionisti sunt inca destul de rezervati:„ dieta cu sucuri poate fi urmata numai daca starea de sanatate o permite, o recomada medicul, daca e nevoie, o putem face chiar sub

observatie medicala, adica internati intr-o clinica”.

Asta nu inseamna ca nu exista si aspecte la care cele doua parti cad la pace. In primul rand, detoxifierea  este   necesara, pentru ca organismul acumuleaza incontinuu toxine pana cand ajunge la un blocaj:„ In momentul in care se produce acest blocaj, toxinele sunt stocate acolo, pastrate ani si ani de zile, lucru care in timp ce produce? Produce aciditate in sange si un teren biologic propice dezvoltarii bolilor”.
Asa ca un ajutor din exterior este binevenit, atata timp cat vine cu masura: „recomandat este sa se tina 7 zile, pentru ca 7 zile ar fi perioada in care organismul reuseste sa elimine absolut toate toxinele”.

Pe langa gusturile nu tocmai agreabile ale acestor sucuri, trebuie sa mai stiti un lucru: organismul se curata, deci...se resimte:„  activitatea fizica trebuie limitata pe acea perioada pentru ca nu avem carbohidrati sificienti, alimente, de fapt nutrienti suficienti care sa ne asigure nevoile necesare contractiei musculare si in general, activitatii fizice.(…)

Te poti astepta la, sa zicem,  efecte minore, gen o transpiratie care sa miroasa altfel, un mers la toaleta mai des si poate chiar niste eruptii pe piele”. Culmea culmilor este, insa, cu totul alta.

„Atat timp cat nu asociezi aceasta perioada de hrana lichida cu diverse terapii ajutatoare care si ele, la randul lor, sa sprijine eliminarea de toxine de pe peste tot din organism, ala nu mai este detox, daca nu se face ca la carte”.

Ca la carte inseamna un regim de viata sanatos in general si... nu doar pentru o perioada de timp.