Ingrediente
Un pachet foi de placinta
1kg urzici curatate
350 g telemea de capra
6 oua
50 g unt topit
Sare, piper
Mod de preparare
Se spalam urzicile in 3-4 ape, apoi se oparesc.
Se scurg bine, se toaca marunt si se amesteca cu telemeaua rasa si piper.
Se pune o foaie de placinta in tava de la cuptor, se unge cu unt topit, se acopera cu alta si tot asa pana cand se ajunge la jumatatea pachetului.
Se toarna compozitia, lasand spatiu din loc in loc, pentru a sparge cate un ou.
Se sparg toate ouale in compozitie, se acopera cu o foaie de placinta care se unge cu unt si tot asa pana cand se termina pachetul de foi de placinta.
Se unge cu putin ou sau albus batut, se presara cu sare grnjoasa si se da la cuptor la 180 grade Celsius, timp de 20-30 minute, pana cand placinta devine aurie.
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei