Mii de credinciosi se aduna la osemintele care fac minuni!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 02:15

Osemintele despre care se crede ca fac minuni continua sa adune mii de credinciosi.

Sunt ramasitele pamantesti ale celor care au suferit in temnita de la Aiud si in alte închisori comuniste. Chiar daca nu sunt recunoscute ca fiind sfinte, oamenii vin, se închina si spera ca rugaciunile lor sa fie auzite.

Cu speranta si incredere vin mii de oameni sa se inchine la ramasitele pamintesti despre care se aude ca ar face minuni. Cat este adevar si cat este mit nimeni, insa, nu poate sti.

Aceste oseminte sunt tinta pelerinajelor anuale. Tot ceea ce se stie despre ele este ca apartin unor necunoscuti care ar fi patimit in temnitele comuniste de la Aiud. Au fost decoperite intr-o groapa comuna. „ Prima oara a izvorat mir din raclita asta cu sase ani in urma, la Iasi si de atunci, in fiecare an,  la conferinta a izvorat mir…Ultima oara, din acest craniu, craniu care are urmele patimirii”, ne explica Daniel Vasile.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Oamenii sunt convinsi ca minuni se intampla. Sterg mirul cu bucati de vata pe care le iau acasa. Spera ca astfel suferintele lor vor fi alinate. Credinta si speranta ii determina pe pelerini sa aiba convingerea ca numai niste sfinti adevarati ar lasa aceste urme.


Peste tot vor oamenii sa vada semne ale sfinteniei. Este si cazul preotului Ilie Lacatusu. Din toatecolturile tarii, mii de oameni vin de trei ori pe saptamana, convinsi ca parintele poate face minuni pentru ei din lumea de dincolo.
Mii de astfel de relicve sunt in toata tara. Nimeni, insa, nu poate spune cate din ele sunt cu adevarat facatoare de minuni. Mai marii bisericii ortodoxe romane au decis sa faca un catalog al moastelor autentice, tocmai pentru a evita inchinarea la falsele oseminte.