Ingrediente
500 g tacamuri de pasare
O radacina mica de telina
O radacina de pastarnac
Un morcov
O ceapa
O foaie de dafin
O legatura de patrunjel
Pentru galuste:
2 oua
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei
7 linguri de gris
O lingura de ulei
Sare
Mod
Se fierb tacamurile aproximativ 10 minute pana cand se ridica spuma in oala, apoi se aduna spuma si se adauga legumele tocate mari, dafinul si coditele de patrunjel.
Se asezoneaza cu sare si piper si se fierbe pana cand legumele si carnea sunt patrunse.
Se freaca ouale cu uleiul si cu sarea, apoi se adauga grisul in ploaie, pana ajunge la consistenta unei smantani groase.
Cu o lingura incalzita in supa, luam din compozitie si adaugam galustele in supa.
Acoperim oala si fierbem maxim 10 minute, la foc mic, apoi oprim focul.
Inainte de servire, se toaca pratrunjel proaspat.