Ingrediente
O ceapa
Sare, piper, ulei de masline
1 kg ciuperci
Dafin, cimbru
O legatura verdeata
Pentru aluat:
2 cani lapte de soia
O cana faina integra
O cana fulgi de ovaz
O lingura ulei
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
O lingurita extract de vanilie
Un praf de sare
Mod de preparare
Aluatul
Se pun toate ingredientele in blender si se amesteca pana cand se obtine o pasta omogena.
Trebuie sa se obtina o consistenta cremoasa ca o smantana subtire.
Se mai adauga faina sau lapte daca este nevoie, apoi se da la rece timp de 15-20 minute.
Intr-o tigaie incinsa, se coc clatitele pana cand devin aurii pe ambele parti, apoi se servesc cu umplutura de ciuperci.
Umplutura
Se caleste ceapa la foc foarte mic, adaugand sare, piper, dafin si cimbru. Se adauga ciupercile tocate marunt, se caleste totul, se corecteaza de gust si se amesteca cu verdeata proaspat tocata.