Chef Cornel Balapan incepe sa ne prezinte "personajele principale”, cum le numeste el: „ muschiul de vita, crevetii si scoica Saint-Jacques, sau Scallops.(…) Adaugam foarte putin zahar pentru a reduce din aciditatea vinului.(…) Vom adauga 3-4 frunze de menta proaspata ”.
E preludiul unui deliciu mediteranean! Cui nu ii este dor de vara, de mare si de nisipul fierbinte? Pana la vacanta, va propunem sa aruncam o privire in bucataria unui restaurant de lux de pe litoral, unde chef-ii pregatesc de zor cele mai gustoase retete mediteraneene.
Vedeta meniului din aceasta vara va fi, insa, una singura:" Surf and turf" e o combinatie intre mare si uscat, e personalizat, se afla in meniul nostru, la specialitatea bucatarului ”. Ne spune si noua secretul acestei retete! Asadar, pregatiti un pix si o foaie. Urmeaza ingredientele:
- muschi de vita;
- scoici Scallops;
- creveti;
- bacon;
- telina;
- broccoli;
- unt;
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei
-
- 4 lime pentru sos
„ Muschiul de vita Argentina, Scallops, scoici Scallops, creveti, toate acestea sunt invelite in bacon ”, explica bucatarul. Pentru garnitura, avem nevoie de doua bucati de telina, broccoli, unt, vin rosu demisec si 4 lime, pe care le vom folosi la sos: „ Avem vinul rosu pe care l-am pus la fiert. O sa adaugam betisoarele de telina, pe care nu le vom fierbe definitiv. Vor ramane usor al dente(…) Adaugam foarte putin zahar pentru a reduce din aciditatea vinului. Avem un vin rosu demisec si, in acelasi timp, ajuta pentru a se glasa frumos aceste baghete de telina ”.
Lasam telina sa fiarba in vin cam 12 minute, timp in care ne ocupam de celelalte ingrediente.
##VIDEO107884##
„ Bagam broccoli la cuptor pentru a-l coace. Il fierbem cat sa ne iasa un piure de broccoli fin ”.
Dupa ce am adaugat ulei peste broccoli, il bagam la cuptor. Intre timp, pregatim un sos de lime: „ Acest suc il vom pune la redus, dupa care la sfarsit vom adauga sare, piper si ceva zahar pentru a-i da consistenta. (…) Muschiul de vita, crevetii si scoica Saint-Jacques, sau Scallops, cum se mai spune, toate avand nevoie de un timp de prepare foarte scurt, le vom da drumul in aceeasi tigaie. Odata ce fructele de mare si muschiul de vita sunt gata, le iutim cu putin ghimbir si adaugam coaja rasa de lime.Dupa ce am dat prin blender piureul de broccoli, scoatem si telina din vinul fiert, o taiem pe jumatate si dam culoare farfuriei.
In mai putin de o ora, „Surf and turf-ul” este gata! Vi-l recomandam la cina, neaparat dupa o zi de plimbare pe plaja!