MINUNE in postul Pastelui. Cupa din care ar fi baut Isus la Cina cea de Taina a fost descoperita in Spania

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 10 oct 2020, 20:50

E minune? Cu putin timp inainte de sarbatoarea Invierii Domnului, o descoperire incredibila pare sa fi iesit la iveala!

Cupa din care Iisus a baut vin la Cina Cea de Taina ar fi fost gasita! Minunea a socat lumea intreaga, mai ales ca obiectul sfant ar fi fost ascuns intr-un loc public. Cu putin timp inainte de Saptamana Patimilor, un mister care a tulburat lumea crestinatatii, inca de cand Iisus Hristos umbla pe pamant, pare sa fie scos la iveala.

Siguri de cercetarile facute de ani la rand, doi istorici spanioli, Margarita Torres si Jose Ortega del Rio, sustin ca minunea s-a petrecut! Este vorba despre misterul potirului din care a baut Iisus Hristos vin, la Cina cea

de Taina, potir cunoscut sub denumirea de Sfantul Graal.

Pocalul cunoscut de la Cina cea de Taina a fost cautat vreme de aproape doua milenii. Nimeni n-a dat, insa, de vreo urma. Potirul sfant parea de negasit. Pana acum! Cei doi istorici spanioli cred cu tarie ca au gasit, in sfarsit, Potirul Sfant in nordul Spaniei, la muzeul Basilicii San Isidoro din Leon.

Istoricii spun ca au dovezi graitoare, gasite in vechile manuscrise egiptene, care le confirma descoperirea Sfantului Graal.

Timp de trei ani, sustin cei doi spanioli c-au studiat istoria Sfantului Graal pentru a fi siguri de ceea ce spun acum. Vestea ca ar fi fost gasit Sfantul Graal a strans deja mii de oameni la basilica din nordul Spaniei.

##VIDEO107903##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Ritualul la care a fost folosit potirul este considerat de biserica ortodoxa drept cel mai sacru ritual crestin.

Despre legendara cupa se mai spunea ca ar fi fost folosita si la strangerea sangelui lui Iisus, dupa ce trupul i-a fost rastignit.

Sfantul Graal a fost cautat inca din cele mai vechi timpuri. Pe urmele misteriosei cupe se spune ca au plecat si cavalerii templieri, care, in timpul cruciadelor, ar fi sapat sub Muntele Templului din Ierusalim, unde ar fi gasit Sfantul Graal. Pocalul ar fi fost dus mai tarziu in Europa si ascuns intr-una dintre coloanele sau sub pardoseala Capelei medievale din Scotia, Rosslyn.



Secole mai tarziu, in jurul anului 1050, potirul ar fi fost trimis drept cadou regelui Ferdinand I de Castilia. Invelisul potirului din onix este realizat din aur, cu modele gravate pe margini, acoperit cu perle, smaralde, ametiste si safire.

 

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.