CUTREMURUL de 8,2 grade pe scara Richter a bagat SPAIMA in populatia din Chile!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:01

Cinci oameni au murit si alte cateva mii de persoane au fost evacuate in urma cutremurului din Chile. Seismul a avut magnitudinea de 8, 2 grade pe scara Richter.

Cutremurul a avut loc in Chile la ora locala 20.46 de minute, adica 02.46, ora Romaniei. Nimieni nu si-a putut imagina ca o seara linistita de marti se va transforma intr-un adevarat cosmar. Pe camerele de supraveghere dintr-o institutie, se vede clar cum angajatii sunt luati prin surprindere.

La inceput, nu le vine sa creada si apoi, cand totul incepe sa se clatine in jur, se ridica in graba de la birouri.

In urma cutremurului, patru barbati si o femeie au murit, iar autoritatile au decis evacuarea a mii de locuitori de pe coasta de nord a tarii de frica unui tsunami.

Cutremurul le-a ajutat pe aproximativ 300 de detinute dintr-o inchisoare sa evadeze iar autoritatile chiliene au mobilizat mai multe efective ale Fortelor Armate pentru a ajuta politia sa le aduca inapoi.

Seismul a avariat si turnul de control al aeroportului din orasul Iquique, cel mai apropiat de epicentrul cutremurului, iar intreruperea curentului electric afecteaza mai multe regiuni.

Potrivit Centrului de alerta in caz de tsunami pentru Pacific, seismul a generat valuri de peste doi metri.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

##VIDEO107918##