IREAL. Ce tactici folosesc ESCROCII ca sa va ia si ultimul ban din buzunar!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:01

Fiti cu mare bagare de seama! Escrocii nu mai stiu ce sa inventeze ca sa va lase fara bani. Si, de foarte multe ori, isi ating scopul.

Atat de simplu e sa cazi prada unui talhar care poate fi orcine si care se poate ascunde oriunde. De la inceputul anului si pana acum zeci de plangeri au ajuns pe masa politistilor. Tot mai multe persoane sustin ca au fost nevoite sa scoata bani din buzunar ca sa ridice un premiu. Premiu care s-a evaporat cat ai zice: „inselaciune”!

Am primit un telefon prin care mi se spunea ca am castigat un premiu de la Kanal D.

Trebuia sa depun o suma de bani, o taxa ca sa pot sa ridic acel premiu ”, ne-a spus una dintre victime. Postul Kanal D nu cere in nicio situatie bani pentru ridicarea unui premiu. Nu era vorba de multi bani dupa cum ne-a spus. Aceasta este, insa, tactica escrocilor. Cer o suma mica pentru un premiu urias.

Mii de romani au avut parte de o astfel de inselatorie.
O practica tot mai des intalnita la care apeleaza de obicei, detinutii. Ce ar trebui sa faceti intr-o astfel de situatie? Daca va suna cineva sa va spuna ca o ruda este in pericol si are nevoie de bani, nu-i trimiteti pur si simplu!

Ne spune purtatorul de cuvant de la Politia Capitalei ce trebuie sa faca o persoana care primeste un astfel de telefon: „ Sa manifeste maxima prudenta, sa-si pastreze calmul si sa adreseze cat mai multe intrebari posibil Incercati sa contactati persoana care ar fi implicata intr-un accident! Nu va multumiti cu

explicatia ca nu poate vorbi in momentul respectiv! ”.

##VIDEO108196##

Trebuie sa intelegeti ca, la un moment dat, orice miscare de-a dumneavoastra poate fi atent urmarita. Iar hotii, daca observa o slabiciune cat de mica, pot lovi cand va asteptati mai putin. Reusesc asta fara sa foloseasca forta. Dimpotriva. Fac uz doar de vorbe si ating omul acolo unde il doare cel mai rau, la sentiment.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Mona Nicolici, dezvăluiri din căsnicia sa! Ce spune despre faptul că a ales să facă acest pas după vârsta de 40 de ani? „Avem de toate, avem și piper, avem și ardei iute, avem foarte multe condimente.”

Dupa terminarea discutiei, sa apeleze numarul unic de urgenta 112 sau sa se adreseze celei mai apropiate sectii de politie ”, spune purtatorul de cuvant a IGPR ca ar trebui sa

faceti daca primiti un astfel de telefon. Conform statisticilor, mii de persoane cad in plasa unor astfel de escroci si ajung sa trimita bani pe care nu-i mai pot recupera.

Cel mai important sfat: nu renuntati la banii pe care ii aveti in mana. Cei care vor sa puna mana pe ei, pot gasi o sumedenie de explicatii. Atentie mare si la siguranta casei. Pentru un hot e foarte usor sa intre intr-un bloc dotat cu interfon.
Odata intrat, un hot cu experienta isi poate da seama cine e plecat de acasa de multa vreme. Se foloseste de praful adunat pe cutia postala sau de vraful de scrisori neridicat.

Daca plecati pentru o perioada indelungata, rugati un vecin sa verifice periodic apartamentul. Si foarte important nu va laudati cu excursia mult visata!

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.