Ingrediente
Un dovlecel
Un ardei gras rosu
O legatura marar
O legatura patrunjel
O mana pesmet
O lingura de apa sau supa
Sare, piper, ulei de masline
400 g cartofi fierti
1 -2 linguri de faina
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei
Ulei pentru prajit
O salata verde
O ceapa rosie
2-3 rosii
12
Mod de preparare
Se zdrobesc cartofii, se pun intr-un bol impreuna cu apa sau supa (se poate inlocui si cu zeama in care au fiert cartofii).
Se adauga dovlecelul ras, ardeiul gras tocat marunt, pesmetul, se asezoneaza bine cu sare si piper, apoi se adauga verdeata.
Se framanta putin si se formeaza chiftele plate care se dau prin faina si se pun la prajit pana devin aurii (sau se coc la cuptor), apoi se scot pe servetel
Se umplu cu chiflele, se adauga ceapa rosie, rosii si salata.