LACRIMI si DISPERARE! Cine e de vina pentru moartea crunta a celor 3 tinere de la Constanta?

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:02

Lacrimi si disperare, dar si zeci de intrebari fara raspuns. Asta este in sufletele bietilor parinti ale caror fete au pierit in cumplitul incendiu din Constanta.

Ar fi putut fi evitata tragedia? Cine e de vina pentru moartea copiilor lor? "N-au avut nicio sansa! Nici cea mai mica sansa. Au murit ca soarecii, ca sobolanii!", sunt deplanse cele trei tinere. "Pentru ce?! Pentru 3 bani pe care ii dadea si fara carte de munca si fara nimic?!", se plange mama unei fete care a murit mult prea devreme.

Dupa doua zile, localul care le-a tinut captive pe cele trei tinere inca miroase a fum, iar peretii sunt plini de funingine.

In interior, intra doar anchetatorii. Cauta indicii pentru a vedea cum a izbucnit focul. Se iau in calcul doua variante: fie incendiul a fost pus de o mana criminala, fie a fost vorba despre o defectiune la unul dintre cuptoarele din bucatarie. Acest lucru ar fi dus la o acumulare de gaze, spun surse din ancheta.

Pana cand anchetatorii vor recompune filmul tragediei, parintii tinerelor au zeci de intrebari.
Toate, ramase, deocamdata, fara raspuns. "Au fost lasate sa moara! Si nu pompierii sa ne dea noua verdictul, sa fie cercetati si patronul care nu si-a cunoscut personalul", spune printre lacrimi o alta mama indurerata.

"Eu nu inteleg un lucru, deci incendiul a pornit la 10 si un sfert si ele au stat in vestiar, nu au stiut (…), ele au stat in vestiarul ala, de ce n-a urcat nimeni sa le anunte? Timp de 20 de minute, scara din lemn care urca la ele n-a luat foc, de ce n-a urcat nimeni sa le ia de-acolo? Fie lumea
de afara, fie pompierii".

Parintii nu-si pot explica de ce fetele nu s-au putut salva si ce s-a intamplat in acele clipe cumplite. Acum doua saptamani, inspectorii de la ITM l-au amendat pe patronul localulului cu 700 de lei. S-ar fi gasit nereguli la normele de protectie a muncii. Dupa tragedie, s-a descoperit ca nu toate fetele ar fi fost angajate legal.

Procurorii au deschis un dosar penal pentru vatamare corporala si ucidere din culpa, cu autor necunoscut.
Patronul retsaurantului a fost audiat aseara, departe de ochii presei. Intre timp, Nicoleta, tanara de 19 ani, ranita in incendiu, lupta sa traiasca. A fost adusa la Spitalul de Chirurgie Plastica si Reparatorie din Capitala.

"Maine va fi supusa unei interventii chirurgicale la coapsa stanga, pentru a i se scoate o arsura mai profunda. Nu putem declara in afara oricarui pericol, inca, expectoreaza funingine. Sunt arsuri de cai aeriene", spun medicii.
Ancheta in acest dosar ar putea fi preluata de Parchetul General.
##VIDEO108418##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.