Munceau ca sa isi plateasca facultatea! Povestea CUTREMURATOARE a tinerelor care au murit ARSE la Constanta

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:02

Munceau ca sa poata merge la facultate. Visau sa se marite si sa aiba copii. Destinul a hotarat, insa, altfel.

Cele trei victime ale tragediei din Constanta vor imbraca rochia de mireasa pe ultimul drum. Lasa in urma lacrimi si o durere care nu poate fi descrisa in cuvinte! Trei fete incercau sa-si construiasca viitorul: munceau, mergeau la facultate si sperau sa-si intemeieze o familie. Din toate dorintele lor, s-a ales scrumul.

Mihaela avea 23 de ani si dansa in restaurantul libanez de ani de zile. Multi dintre cei care treceau pragul localului veneau doar ca sa o vada pe ea dansand.

Putini dintre ei o cunosteau, insa, asa cum este de fapt: o fata modesta, care stia ca unica ei sansa la o viata mai buna este cartea. Banii pe care ii castiga din dans nu-i cheltuia pe costume sclipitoare, ci pe taxa de facultate. Mihaela absolvise Dreptul si era masteranda in ultimul an.

In seara in care a iesit pe usa, Mihaela urma sa se intalneasca si cu iubitul.
Si-a linistit mama, spunand ca o va suna de indata ce incheie programul. Apelul a venit, insa, mai devreme: "Vino repede ca arde Beirutul si nu o gasesc pe Nicoleta!", i-a spus vocea din telefon. In camera de cativa metri patrati, Mihaela adunase tot ce iubea. Isi dorea ca intr-o buna zi sa imbrace rochia de mireasa. Soarta nu a mai avut rabdare.

De la Mihaela ar fi invatat si Nicoleta sa-si unduiasca trupul.
Erau de nedespartit, iar prietenia lor se vedea si pe retelele de socializare, unde isi postau mai mereu fotografii impreuna. Tot una langa alta erau si in seara in care a izbucnit incendiul. De parca suferinta n-ar fi fost deja prea mare, mama fetei a fost nevoita sa-si recunoasca fiica dupa inelele pe care obisnuia sa le poarte: "Am simtit ca cineva a luat ceva din mine. Mi-a smuls inima.
Mi-a smuls o parte din mine! Nu pot sa cred ca s-a intamplat asa ceva, nu pot sa cred!".

Odata cu cele doua dansatoare, in incendiu a pierit si Nicoleta Ioana Cengher- solista localului. O tanara de 22 de ani, a carei cariera abia incepea. In seara in care a plecat de-acasa, si-a imbratisat fratele mai mic pentru ultima oara. Nicoleta avea toate atuurile succesului, spun cei care veneau s-o asculte in serile de spectacol.
Era admirata nu doar pentru voce, ci si pentru frumusetea ei: "Toata lumea a iubit-o. Ea a picat numai de doua luni acolo  si a zis "Imi place ca sunt si cu fetele acestea care sunt foarte cumsecade!"", spune mama despre cea care ii era fiica.

Parca presimtind nenorocirea, cu putin timp inainte sa izbucneasca incendiul, Mihaela si Nicoleta si-a lasat scrise ultimele ganduri, pentru prieteni. Coincidentele care apar pe conturile de socializare ale celor doua tinere sunt cutremuratoare: "Sa mergi cu un prieten prin intuneric este mult mai bine decat sa mergi pe lumina singur...",
scria Mihaela. Pe drumul fara intoarcere, n-a pornit singura. Salvatorii au gasit-o tinand-o de mana pe Nicoleta.

In aceeasi seara, colega lor, Nicoleta Ioana Cengher, posta pe aceeasi retea de socializare versul in engleza al unei melodii. Dupa nenorocire, traducerea arata, insa, ca o presimtire macabra: "Now you see fire!" (n.r. "Acum sa vezi foc!"). Solidari cu suferinta familiilor indoliate, zeci de oameni au aprins lumanari in fata restaurantului. Multi dintre ei nici nu le-au cunoscut vreodata pe fete, dar povestea i-a tulburat profund.

Singura care a scapat din incendiu, dar cu rani grave, este tot dansatoare: Nicoleta Buirencu. Fratele ei, iubitul si prietenii nu parasesc nicio secunda rezerva spitalului.

In aceasta dimineata, tanara a rostit primele cuvinte, dupa clipele de cosmar prin care a trecut. A reusit sa le povesteasca apropiatilor cum a reusit sa se salveze din infern. "Era in vestiar cu fetele. Se schimbau, sa intre la spectacol. Dintr-odata, un fum gros le-a doborat la pamant. Cu ultimele puteri a reusit sa se tarasca pana la scari, a cazut si de acolo a fost transportata la ambulanta de o prietena si un baiat care era in preajma", ne-a spus iubitul tinerei.

De cum a deschis ochii a intrebat despre colegele ei pe care le-a vazut ultima oara, cum s-au prabusit in fumul gros: "Mi-a spus sa stie ca au murit. Ii pare foarte rau! Dumnezeu sa le odihneasca!". Cele trei tinere care au pierit in incendiu vor fi inmormantate miercuri.
##VIDEO108420##

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.