Colarezi cu lapte

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 02:22

Cost estimativ: 15 lei pentru 6 persoane

 

Ingrediente

1,5 l lapte

400 g faina

100 g zahar

Extract de vanilie

Pentru sirop:

300 g zahar

O cana de apa

 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Pentru servit: scortisoara

 

Mod de preparare

Siropul de zahar

Se caramelizeaza zaharul, iar cand a ajuns la culoarea aurie, se adauga apa si se lasa

sa fiarba pana cand se desprinde tot caramelul si se transforma intr-un sirop care se fierbe maxim 5 minute. Se lasa sa se raceasca bine si se toarna siropul la baza castroanelor sau vaselor in care se serveste colarezul.

Se pune la fiert 1 litru de lapte impreuna cu vanilia.

Intr-un bol se pune faina, zaharul si restul de lapte rece si se omogenizeaza pana se obtine o crema de consistenta unei smantani.

Cand restul de lapte a fiert, se omogenizeaza peste amestecul de faina, apoi se pune totul pe foc pentru a se ingrosa. Si se da in cateva clocote amestecand continuu pentru a nu se lipi de oala.

Cand colarezii au ajuns la consistenta unei budinci, se toarna in vasele de servit peste siropul de zahar si se presara cu scortisoara.

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.