Sarbatoare in fata tribunalului! Sute de rromi au marcat Ziua Interationala a rromilor

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:03

Tocmai de ziua lor sa treaca neobservati? Sute de rromi, veniti din toate colturile tarii, au cantat si au dansat, chiar in fata Tribunalului Bucuresti.

Dar oare ce i-o fi adus tocmai acolo? Imagini savuroase! Nici macar jandarmii nu au reusit sa le strice distractia romilor din fata tribunalului. Ce procese? Ce verdicte? Dans sa fie! Si sa nu credeti ca au venit numai pentru distractie la Tribunal! Au ales cu grija locatia.

Chiar de Ziua Internationala a Rromilor, acestia au depus actele pentru un partid care sa ii reprezinte in Parlament Romaniei.

"Vrem sa incepem sirul evenimentelor din aceasta zi prin inregistrarea la Tribunalul Bucuresti a primului partid politic al rromilor din lume! Vrem sa avem un grup parlamentar si vrem ca rromii, pentru prima data, sa aiba si un vice-premier. Sa putem sa incepem activitatea noastra politica. Pana acum, rromii nu au facut politica", a afirmat Dorin Cioaba.

El a fost sustinut astazi, in capitala, de cateva sute de rromi.
Insa, lista celor care au semnat pentru infiintarea partidului depaseste oridinul zecilor de mii. "In calitatea mea de Rege International al Rromilor, se impunea ca aceasta zi sa o sarbatorim in capitala! Sunt rromi veniti si din Bulgaria, si din Macedonia. Este o zi intr-adevar internationala!", a adaugat Cioaba.

La o asa ocazie era musai, spun rromii, sa se imbrace cu cele mai frumoase si scumpe tinute. Ce sa mai! Un adevartat spectacol au facut rromii, de ziua lor, chiar in plina strada.
S-au distrat asa cum au stiut ei mai bine si nu s-au sfiit de privirile curioase ale trecatorilor.

Imediat dupa depunerea actelor, petrecerea s-a mutat intr-un hotel luxos din Capitala. Invitata de onoarea a fost chiar Doinita Oancea, actrita din serialul romanesc "Fetele lu` domn` profesor", difuzat in fiecare miercuri, la Kanal D.

Nici defunctul Cioaba nu a fost uitat. Au mers in cimitir, la mormantului  lui Florin Cioaba: "a fost destul de greu.
Pentru mine a fost greu. El si-ar fi dorit si cred ca se bucura daca vede ca ceilalti continua. Sa nu lase sa fie daramata sarbatoarea", a afirmat vaduva. Rromii vor petrece pana pe inserate.
##VIDEO108546##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei