Ingrediente
400 g antricot de vita sau rasol alb
2 ardei grasi rosii
Un catel de usturoi
Sare, piper, ulei de masline
1-2 linguri otet balsamic
O lingura zahar brun
O legatura patrunjel sau busuioc
Mod de preparare
Carnea de vita se taie julienne (maxim 5 mm) si se da printr-un amestec de ulei, sare si piper.
Se frige la foc iute timp de 1-2 minute, se scoate intr-un castron si se la sa sa se odihneasca.
Se taie ardeiul fasii, se trage la tigaia incinsa bine impreuna cu usturoiul zdrobit si lingura de ulei.
Cand s-a inmuiat putin se asezoneaza cu sare, piper, se adauga zaharul brun, se lasa sa se topeasca, apoi se stinge cu otet balsamic.
Cand taria otetului se evapora, se ia de pe foc, se amesteca cu verdeata tocata marunt si se adauga peste vita ce s-a odihnit si se amesteca bine.
Se serveste cu lipie sau cu paine prajita.
Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii