Lumea cinematografiei este in doliu. O mare artista din Romania s-a stins din viata

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 13 iul 2022, 23:10

A colaborat cu mai multe institutii culturale si festivaluri. in Franta a lucrat cu Théatre National de Chaillot, Comédie-Française, Opéra National de Paris si la Festivalurile de vara de la Aix-en-Provence si Avignon.

Scenografa Miruna Boruzescu s-a stins din viata. inmormantarea va avea loc miercuri, ora 13.00, la Cimitirul Bellu Militari. Ea a realizat costumele actorilor pentru filme de referinta ale cinematografiei romanesti precum "Felix si Otilia" (1972), "Cu mainile curate" (1972), "August in flacari" (1973), "Duhul aurului" (1974) si "O vara de neuitat" (1994), potrivit unui comunicat al Uniunii Teatrale din Romania (UNITER).

Miruna Boruzescu i-a insotit in drumul lung al creatiei pe regizorii Liviu Ciulei si Lucian Pintilie, alaturi de care a lucrat in tara si strainatate.

A colaborat cu mai multe institutii culturale si festivaluri. in Franta a lucrat cu Théatre National de Chaillot, Comédie-Française, Opéra National de Paris si la Festivalurile de vara de la Aix-en-Provence si Avignon. in America de Nord cu Metropolitan Opera (New York), Arena Stage Theater (Washington, DC), Lyric Opera (Chicago) si Vancouver Opera. in Europa Occidentala cu Festivalul Maggio Musicale (Florenta), Festivalul Spoleto, De Nederlandse Opera (Amsterdam), si Théatre Royal de la Monnaie (Bruxelles).

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta